StoryEditorOCM
ForumPREKRETNICA

Najliberalnija poruka pape Frane do sada: Homoseksualci imaju pravo na obitelj! Oni su djeca Božja. Trebali bi biti zaštićeni građanskim zakonima

Piše Jutarnji.hr
21. listopada 2020. - 19:05

Homoseksualci imaju pravo na obitelj te bi trebali biti zaštićeni građanskim zakonima, najnoviji je, dosad najliberalniji stav pape Frane po tom, za Crkvu krajnje osjetljivom pitanju. 

Papina izjava objavljena je u dokumentarnom filmu koji je premijerno prikazan danas. Papa je poznat kao protivnik diskriminacije po bilo kojem ključu, te je i ranije davao izjave koje su shvaćene kao njegova podrška borbi homoseksualaca za ljudska prava, no ovdje se uvjerljivo najjasnije izrazio o toj problematici, javlja Reuters. 

- Homoseksualci imaju pravo na obitelj. Oni su djeca Božja. Nitko ne bi trebao biti diskriminiran ili nesretan radi takve stvari - kazao je poglavar Katoličke crkve u filmu "Franjo" (orig. Francesco) kojeg je režirao redatelj Jevgenij Afinevski, ranije nomiriran za Oscara za svoje druge uratke. 

'Za to sam se i ranije zalagao'

Dodao je kako treba stvoriti jače građanske zakone kojima bi tema bila regulirana. 

- Na taj način homoseksualci bi bili zakonski zaštićeni. Za to sam se i ranije zalagao - rekao je Papa Frane, aludiravši na razdoblje prije svog pontifikata, dok je bio nadbiskup u Buenos Airesu, prenosi Jutarnji.hr.

20. travanj 2024 05:20