StoryEditorOCM
ForumODOBREN STEČAJ

Najveći njemački trgovački lanac proglasio bankrot, građani su šokirani: ‘Posao propada...‘

Piše Vijesti SD
4. ožujka 2023. - 11:02

Najveći njemački modni trgovac Peek&Cloppenburg KG sa sjedištem u Düsseldorfu je bankrotirao, javlja Fenix magazin.

Prema pisanju njemačkih medija, zahtjev za stečaj za njemačku tvrtku podnesen je na Okružnom sudu u Düsseldorfu u 12 sati. Odvjetnička tvrtka AndresPartners iz Düsseldorfa navodno je imenovana stečajnim upraviteljem.

Thomas Freude iz uprave Peek&Cloppenburga je rekao kako je modna trgovina u krizi.

– To se odnosi na Peek & Cloppenburg KG, Düsseldorf, kao i na cijelu industriju. Luksuzni segment i diskontno područje i dalje funkcioniraju, ali posao propada. To se čak odnosi i na online poslovanje, s kojim rijetko koji trgovac odjećom zarađuje, uključujući i P&C. Jasno nam je da moramo brzo poduzeti protumjere i vratiti tvrtku na pravi put, rekao je Freude.

Istaknuo je kako će reorganizirati Peek & Cloppenburg KG, Düsseldorf kao dio postupka tzv. zaštitnog štita.

– Jutros smo predali zahtjev za stečajem okružnom sudu u Düsseldorfu, koji je sud već odobrio. Zajedno sa stručnjakom za restrukturiranje Dirkom Andresom iz odvjetničkog društva AndresPartner i pod nadzorom privremenog upravitelja Horsta Piepenburga, brzo ćemo i dosljedno provoditi odluke koje su potrebne za restrukturiranje naše tvrtke, rekao je Thomas Freude.

Postupak zaštitnog štita odnosi se na tvrtku Peek & Cloppenburg KG, Düsseldorf, koja posjeduje sjedište tvrtke i 67 trgovina P&C s ukupno oko 6.800 zaposlenika, kao i tvrtku za nabavu, Peek & Cloppenburg Retail Buying GmbH & Co. KG. Međunarodno poslovanje organizirano je u zasebnim tvrtkama i na njega ne utječe postupak zaštitnog štita, piše Fenix magazin.

07. lipanj 2023 12:06