StoryEditorOCM
ForumSNIMKA

Nakon mjeseci zarobljeništva ukrajinski vojnik imao je samo jedno pitanje: Mama, reci mi...; U razgovor se umiješala koordinatorica, on od suza nije mogao

Piše Iva Pahlić/JL
12. travnja 2023. - 19:29

Na Twitter profilu Visegrad 24, kojem u opisu stoji da prikuplja vijesti i aktualnosti iz srednje i istočne Europe, objavljena je snimka ukrajinskog vojnika koji je oslobođen u razmjeni ratnih zarobljenika. Nakon nekoliko mjeseci provedenih u zarobljeništvu stupio je u kontakt s majkom koja nije znala da će biti razmijenjen.

- Bok mama, ja sam. Stigao sam u Ukrajinu, rekao je vojnik na emotivnoj snimci, a majka mu odgovara da je vjerovala u njegov povratak.

U idućem trenutku postavlja joj pitanje: "Je li dječak ili djevojčica?", na što majka odgovara da je postao otac djevojčice. Suze mu ne prestaju teći niz lice i ostaje bez teksta pa razgovor s majkom preuzima koordinatorica iz stožera koja objašnjava da je vojnik stigao u Ukrajinu, bit će upućen u bolnicu gdje će ga pregledati, dati mu novu odjeću i telefon kojim će se kasnije javiti obitelji.

Uvjerava majku vojnika da nema razloga za brigu te da čuva sebe i svoju unuku. Sin joj poručuje da je voli i da pozdravi obitelj, a koordinatorica joj govori da sad ima povod za dvostruko slavlje - rođenje unuke i sinov povratak.

Emotivnu snimku na Twitteru je pogledalo više od 111 tisuća ljudi, a prikupila je preko tri tisuće lajkova i 353 dijeljenja.

03. svibanj 2024 08:53