StoryEditorOCM
ForumMONSTRUOZAN ZLOČIN

Nalazi li se ovdje tijelo ubijene djevojčice? Policija opkolila kuću jednog od ubojica: ‘Imamo saznanja...‘

Piše JL
4. travnja 2024. - 19:59

Djevojčica Danka Ilić žrtva je prometne nesreće, ali i monstruoznog zločina dvojice počinitelja koji su njezino tijelo bacili na divlji deponij, a policija sumnja da je tijelo jedan od osumnjičenih naknadno prebacio na drugu lokaciju, objavio je u četvrtak MUP Srbije nakon desetodnevne potrage.

Nestanak djevojčice na teritoriju Banjskog Polja kod Bora na istoku Srbije prijavljen je 26. ožujka i za njom je pokrenuta opsežna potraga koja se proširila i izvan granica zemlje.

Srbijanski ministar unutarnjih poslova Bratislav Gašić danas je na izvanrednoj konferenciji za medije detaljno objasnio postupke i saznanja istražnih policijski timova, forenzičara, rezultate GPS provjera, usporedne podatke bazičnih punktova i mobilne telefonije i prikupljenih izjava na temelju kojih je rasvijetljen ovaj slučaj.

Gašić je naveo da su uhićena dvojica djelatnika komunalnog poduzeća iz Bora i priznala su krivnju jer jer utvrđeno da su službenim automobilom "fiat panda" udarili djevojčicu nedaleko od dvorišta iz kojeg je izišla, a potom je stavili u prtljažnik te odvezli na deponiju i bacili tijelo.

Djevojčicu su, kako je pokazao GPS uređaj u njihovom vozilu, udarili brzinom od 20 kilometara na sat.

Njih dvojica su nas odvela do deponija, ali imamo saznanje da se jedan od njih dvojice vratio 28. ožujka i prebacio tijelo na drugu lokaciju. Ne možemo im vjerovati jer jedan na drugog prebacuju krivnju, rekao je Gašić novinarima, dodajući da policijski ispektori sve detaljno provjeravaju.

Navodeći da je lokacija tog deponija već dva puta pretražena tijekom potrage, Gašić je ocijenio kako i to ukazuje zašto vatrogasci i spasitelji nisu našli djevojčicu, što potkrepljuje sumnju da je u tom razdoblju njezino tijelo prebačeno na drugu lokaciju.

Policija u Boru uhitila je radnike Javnog komunalnog preduzeća ”Vodovod” Bor Srđana Jankovića (50) iz sela Luka i Dejana Dragijevića (50) iz sela Zlot pod sumnjom da su ubili Danku Ilić (2), javlja Blic.

Kako smo ranije javili, otac Srđana Jankovića, osumnjičenog za ubojstvo Danke Ilić, stigao je u pratnji pripadnika policije na mjesto gdje postoji šansa da bude pronađeno tijelo djevojčice.

Policija intenzivno pretražuje polja u selu Luka kod Bora, odakle je osumnjičeni za ubojstvo dvogodišnjakinje, a prekopavali su dvorište obitelji Janković.

Podsjetimo, danas se pojavila informacija da je Janković tijelo djevojčice prebacio u blizinu svoje kuće.

Pretražuje se i koliba obitelji Srđana Jankovića do koje je policiju odveo njegov otac. Radi se o nenaseljenom mjestu u blizini Luke odakle je osumnjičenik za ubojstvo malene Danke. Na terenu je veliki broj policajaca.

Deponija na lokalnom Starobanjskom putu nije jedina koja se pretražuje, javila je reporterka N1 iz Banjskog polja.

Jedna ekipa se, neslužbeno saznaje N1, zaputila ka Majdanpeku.

30. travanj 2024 16:46