StoryEditorOCM
ForumPATRIJARH VLADAJUĆIH

Nastavlja se rat uvredama, Šeks traži opoziv predsjednika Milanovića i tvrdi: ‘Mislim da su mu simptomi psihičke bolesti već visoko uznapredovali‘

Piše Davor Krile/SD
28. ožujka 2021. - 14:28

Nastavlja se rad brutalnim uvredama na hrvatskoj političkoj sceni: u kuloarima bliskim Pantovčaku se tako Milorada Pupovca naziva "HDZ-ovcem istočnog obreda", dok je patrijarh vladajuće stranke Vladimir Šeks predsjednika Republike nazvao psihičkim bolesnikom. 

HDZ-ov doajen  Šeks komentirao je u razgovoru za RTL zadnje istupe predsjednika države Zorana Milanovića, u kojim se žestoko obračunava s premijerom Andrejem Plenkovićem, predsjednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem, čelnikom SDSS-a Miloradom Pupovcem, pa i samim Šeksom i drugim javnim akterima.

- Mislim da su simptomi neke psihičke bolesti već visoko uznapredovali. Nisam stručnjak, ali se radi o određenom koktelu određenih poremećaja, paranoje, šizofrenije..., započeo je Šeks, koji je slično nedavno izjavio i za Jutarnji list pa je u razgovoru dodao kako traži Milanovićev opoziv.

- Sada predstoji situacija u kojoj postoje na četiri fronta jasno postavljene ustavnopravne dijagnoze. Prva je to da su se stekli svi uvjeti da se pokrene postupak opoziva s mjesta predsjednika Republike jer je on očito, osobito u zadnjim nastupima, prekršio Ustav, prekršio temeljna načela ustavnog poretka. Trebalo bi pokrenuti postupak za utvrđivanje privremene spriječenosti predsjednika Republike da obnaša svoju dužnost, rekao je Vladimir Šeks.

Kao što je poznato, u subotu je Milorad Pupovac na svojoj press konferenciji Milanovića, uz niz drugih kvalifikacija, optužio za kršenje Ustava te objavio privatnu sms-prepisku s predsjednikom države. Ustvrdio je i da je Milanović vršio pritisak na njega i zastupnika Veljka Kajtazija u kontekstu izbora novog čelnika Vrhovnog suda.

preslici poruka koje je objavio Pupovac, stoje, između ostalog, ovakve Milanovićeve poruke:

- Bravo, Milorade! Tražit ću da ti Uskok istraži motive. Takve radi se rade samo za novac i ekvivalentne usluge. Krasno društvo.

- Srami se, bijedniče. Uživaj u nemoralno stečenim nekretninama u Preradovićevoj. Moja greška. Trebalo je to prodati i podijeliti siromašnim Banijcima. Na kojima parazitiraš. Srpski narod procvast će u Hrvatskoj kada se otarasi tebe i tvojih lopova. Dnevnice koje si naroljao kao moj promatrač Europarlamentu, da si čovjek podijelio bi siromašnim ljudima u Majskoj Poljani, a ne kupovao kuće i stanove. A njih obasipao darovima onog čaršijskog ološa iz Beograda, stoji u korespondenciji.

28. travanj 2024 00:48