StoryEditorOCM
ForumVIDEO: UZNEMIRUJUĆU SNIMKU OBJASNILI POZNATI TRGOVAČKI LANAC I PROIZVOĐAČ

"Nažalost, tu manu je teško uočiti ako je smještena duboko u mesu"

Piše Jutarnji.hr
29. siječnja 2018. - 17:08
meso

Mario Hornjak iz Vukovara na svom Facebooku u subotu je objavio snimku na kojoj se jasno vidi kako iz svinjskog mesa kupljenog u Lidlu curi nepoznata zelena tvar.

'Ekipa. Mesojedi. Starci kupili u Lidlu. Mama reže i ovo curi... ima neobičan miris... iskustva! - napisao je Mario u opisu snimke na kojoj se ujedno vidi i kako je rok trajanja mesa do kraja siječnja ove godine.

U komentarima je pojasnio kako je prijavio slučaj Lidlu te da su ponudili da pokvareno meso zamijene, no kako je njegova majka to odbila i tražila povrat novca.

- Kaže trgovac hoćete neki drugi hahahah kaže stara ja više nikad ne kupujem to. Povrat novca i doviđenja. Ošli su u mesnicu i kupili - napisao je.

Lidl se na šokantnu snimku očitovao priopćenjem Novom listu koji ovim putem u cijelosti prenosimo:

'Poštovani kupci,

Iznimno nam je žao i ispričavamo se zbog nemilog događaja vezano za kupljeno meso u našoj trgovini u Vukovaru.

Zaprimili smo očitovanje našeg dobavljača PPK karlovačka mesna industrija, a koje vam prenosimo:

'Na temelju roka upotrebe odjel osiguranje kvalitete tvrtke PPK izvršilo je kontrolu tehnološkog procesa proizvodnje navedenog proizvoda. Provedena kontrola i uvid u obrasce kontrole procesa proizvodnje pokazuju da su svi ispitani i prekontrolirani parametri sukladni.

Međutim, pregledom videozapisa reklamiranog proizvoda na internetskim stranicama vidljivo je da je riječ o pojavi skrivenog apscesa. Apsces je lokalna gnojna infekcija odnosno upala, poznatija pod nazivom čir, koja predstavlja lokalno nakupljanje gnoja u novostvorenoj šupljini. Nažalost, apsces je skrivena mana koja se nalazi unutar mesa ili mišića pa ga je prilikom obveznog veterinarskog pregleda na liniji klanja teško uočiti ako je smješten duboko u mesu i ako ga se izričito ne probije nožem, a isto je i prilikom klanja, rasjecanja i pakiranja.

Molimo da primite naše žaljenje zbog nezadovoljstva kupca s kupljenim proizvodom', navodi se u priopćenju.

Upozoravamo, video koji prikazuje odojak raspakiran samo pola sata nakon kupnje ne bi trebali gledati oni slabog želuca:

 
25. travanj 2024 03:35