StoryEditorOCM
ForumRASPUDIĆ PLENKOVIĆU:

‘Ne moram ja s njim paradirati po bolnici; bio sam pet dana na kisiku, znam kako to izgleda‘

Piše PSD
11. prosinca 2021. - 21:48

Premijer Andrej Plenković sudjelovao je u subotu na svečanosti obilježavanja 20. godišnjice rada Udruge 100-postotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida (HRVI) I. skupine u Trakošćanu. Komentirao je, između ostalog i oporbu, a osvrnuo se i na Ninu Raspudića.

- Ovaj put sam gledao Raspudića. Lik koji je bio komentator i koji je pljuvao kao komentator, napao je Zekanovića koji je rekao da postoji korona i da se treba cijepiti. Zbog toga je on postao što? Žetončić HDZ-a, rekao je Plenković.

- Pogledajte tog čovjeka, Raspudića, zovem ga nek' u 15 sati dođe i idemo s Alemkom Markotić na covid-odjel da vidi kako izgledaju ljudi koji su sada na respiratoru. Cijela operacija je samo političkog karaktera. Stvar je čiste, zlonamjerne političke namjere, dodao je komentirajući Mostovo skupljanje potpisa za referendum protiv covid potvrda.

Raspudić je za N1 komentirao Plenkovićev poziv.

- Za razliku od njega, ja znam kako izgledaju covid odjeli jer sam 5 dana ležao na kisiku na jednom od njih, i znam da bolnice ne služe za našetavanje i političku izložbu, nego za liječenje pacijenata koji imaju ljudska prava i dostojanstvo. On to ne razumije. Cilj našeg referenduma je stvaranje čvrstog legitimnog i legalnog okvira za uspješniju zajedničku borbu protiv pandemije, za razliku od ovog što radi njegov nelegitimni stožer koji je po priznanju samog ministra Beroša donio stotine odluka bez kvoruma i davno izgubio povjerenje javnosti.

Mjesec dana upozoravali smo na temelju znanstvenih istraživanja da je na ulazima bolnica nužno testirati sve, i cijepljene i necijepljene, a oni su to tek ovaj tjedan uveli kao pilot projekt, inzistirajući tvrdoglavo na svojim promašenim i opasnim covid potvrdama. Pozivam premijera na sučeljavanje pred kamerama u bilo koje doba dana ili noći, a ne na paradiranje kroz odjele intenzivne skrbi na koje ni članovi obitelji nemaju pristup, poručio je Raspudić.

20. travanj 2024 08:51