StoryEditorOCM
ForumSUĐENJE ZA UBOJSTVO IZBO DJEVOJKU (17), UZEO JOJ MOBITEL I OSTAVIO DA ISKRVARI

'Ne smatram se krivim!'

Piše Nikola Patković / JL
8. rujna 2017. - 20:27
sustek_sudjenje9-070917

- Ne osjećam se krivim - rekao je jučer sucu Darku Krušlinu, predsjedniku vijeća osječkog Županijskog suda, Matej Šustek (24) optužen da je 6. studenoga prošle godine oko 20 sati nožem usmrtio 17-godišnju Anu B. s kojom je bio u vezi. Suđenje je zatvoreno za javnost. 

A scena dan nakon zločina 7. studenog bila je stravična. Beživotno tijelo mlade djevojke u sjedećem položaju, naslonjeno na zid zgrade nedaleko od željezničke postaje u Koški blizu Našica, zauvijek će pamtiti čovjek koji ju je 7. studenoga 2016. godine pronašao u ranim jutarnjim satima. Detalji iz optužnice koju je sastavilo Županijsko državno odvjetništvo doslovno lede krv u žilama. Matej je te večeri, kao i mnogo puta prije toga, stigao vlakom iz Našica u Košku. Dogovorili su se da će ga ona dočekati na postaji.

Brutalno ubojstvo

Izašao je iz vlaka i zajedno su krenuli do obližnjeg silosa kada ju je naglo uhvatio za glavu i dva je puta ubo preklopnim nožem u vrat. Ana je još bila živa te je, teško ranjena i unatoč jakim bolovima, pokušala pobjeći mladiću kojem je vjerovala. Bila je preslaba da bi mu uspjela umaknuti.

“Hvatao ju je za ruke i nastavio ubadati nožem, pri čemu joj je zadao još devet rana, od kojih su četiri bile opasne po život. Kako bi je spriječio da pozove pomoć, uzeo joj je mobitel i ostavio je bespomoćnu”, stoji u optužnici. Nesretna djevojka iskrvarila je naslonjena na zid zgrade kod koje se dogodilo ovo stravično ubojstvo, a Matej je odšetao natrag do željezničke postaje, pričekao sljedeći vlak za Našice, sjeo u njega i krenuo prema svojem domu. Usput je kroz prozor vlaka bacio Anin mobitel.

Prije polaska u Košku otišao k prijatelju, gdje se preodjenuo, ostavivši u njegovoj kući traperice, a u Košku se zaputio u crnoj trenirci. Pozvonio je prijatelju, koji mu je otvorio.

Bacio odjeću

“Ubio sam svoju djevojku”, rekao je Šustek prijatelju, na što je on zanijemio.

Nakon nekoliko trenutaka obostrane šutnje tražio je svoju odjeću kako bi se opet preodjenuo, pri čemu je krvavu trenirku stavio u vrećicu. Na Matejev zahtjev, prijatelj mu je oprao tenisice, izribavši četkicom blato i Aninu krv kojima su bile zaprljane.

Poslije je policiji rekao da je to učinio iz straha. Matej je, nakon odlaska od prijatelja nož i vrećicu s krvavom odjećom bacio na smetište, a pronašao ju je bračni par koji je skupljao odjeću. Šustek je uhićen dok je igrao računalnu igricu.

Branio se da ga je 6. studenog posjetio “najbolji prijatelj Michaela De Santa”, lik iz akcijske videoigrice Grand Theft Auto, kojeg je proglasio odgovornim za zločin. U istrazi je pričao kako ga je “Michael upozorio da ga Ana kani povrijediti i da je treba eliminirati”.

- Michael je sve isplanirao. Kada je došla, De Santa je izvadio nož i ubo je u lijevu stranu vrata rekavši: Bismile, Alahu ekber. Počela je bježati, a on ju je ubadao da brže iskrvari i da ne pati. Iskrvarila je, zajedno smo je blagoslovili i razišli se - rekao je Šustek, za kojeg je vještak utvrdio da nije psihički bolesna osoba.

06. svibanj 2024 00:16