StoryEditorOCM
ForumODVJETNIK DAMIRA ŠKARE

Ne smijemo ništa govoriti o postupku i to se tiče i vas. Zato smo sudu predložili zabranu emitiranja večerašnjeg Provjerenog

Piše Jutarnji.hr
5. rujna 2019. - 19:20
agram_odvjetnici11-211014

 

Odvjetnik čelnika Autokluba Siget, nekadašnjeg boksačkog prvaka i saborskog zastupnika Damira Škare, kojemu je u četvrtak određen jednomjesečni pritvor zbog opasnosti utjecaja na svjedoke i ponavljanja djela u slučaju u kojem ga je tajnica AK Siget optužila za silovanje, zatražio je od suda da zabrani emitiranje priloga u emisiji 'Provjereno' na Novoj TV, u kojem je najavljena cjelovita ispovijest žene koja tvrdi da je žrtva Škarina seksualnog napastovanja. Krešimir Krsnik tvrdi da bi objava tog priloga, čiji su isječci već osvanuli u medijima kao najava emisije, narušila tajnost istrage te bi vjerojatno stvorila javni dojam o Škarinoj krivnji - javlja Jutarnji.hr.

Odvjetnik Krsnik se u četvrtak obratio novinarima okupljenima pred Županijskim sudom u Velikoj Gorici.

- Ne smijemo ništa govoriti o postupku i to se tiče i vas. Mi smo i zbog toga predložili privremenu mjeru da se najavljeno večerašnje emitiranje emisije Provjereno zabrani. Svatko od nas ima pravo na obranu i dok se postupak završi, svi smo nevini. Nismo još dobili odluku suda, mi smo stavili prijedlog, a sud će odlučiti - rekao je Krešimir Krsnik i najavio tužbe protiv medija.

- Ja ću morati, naravno, u zaštiti interesa prava obrane i nas, ako ćete i dalje nastaviti pisati ovako kao ste pisali, a i inače pišete, ja ću morati protiv svih vas staviti kaznenu prijavu. Postupak je tajan, vi ne smijete iznositi činjenice, niste iznad zakona - rekao je vidno nerzvozni Krsnik.

02. svibanj 2024 10:38