StoryEditorOCM
ForumFILMSKA OTMICA NA PARKINGU PSIHIJATRIJSKE BOLNICE

Nećaci zgrabili svoju ujnu, odjurili s njom u Slavoniju pa je tamo opljačkali i pobjegli

Piše JL
4. ožujka 2019. - 19:27
ujna

Zbog optužbi da su ispred jedne zagrebačke psihijatrijske bolnice u svibnju 2016., kada su imali 17 i 20 godina, oteli svoju 45-godišnju ujnu, uguravši je u auto te je vezanu i s povezom preko očiju odveli u Novu Gradišku, na zagrebačkome Županijskome sudu u ponedjeljak je donesena nepravomoćna presuda protiv dvojice braće s područja Zagreba.

Obojica su od otmice bila u bijegu, međutim mlađi brat, koji sada ima 20 godina, je 2018. uhićen u Austriji, te izručen Hrvatskoj. U ponedjeljak je nepravomoćno osuđen na 14 mjeseci maloljetničkoga zatvora. Stariji brat još uvijek je u bijegu, te mu je u ponedjeljak u odsutnosti izrečena kazna od 16 mjeseci zatvora.

Povod otmici i pljački koja je uslijedila bile su navodno obiteljske razmirice. Prema presudi, braća su 2016. napravila zasjedu svojoj ujni koja je u psihijatrijsku bolnicu 5. svibnja 2016. došla u posjet jednome članu obitelji u pratnji dvoje maloljetne unučadi. Međutim, nakon posjeta, na parkiralištu oko 18 sati, braća su je ugrabila kao u filmovima, stavivši joj povez na oči te joj vezavši ruke, ostavivši dvoje dječice same na parkiralištu psihijatrije. Ujnu su zatim vezanu odveli na nepoznatu lokaciju, a ona se sjeća da je u pitanju bila jedna kuća.

Uzeli su joj dvije biserne ogrlice, četiri zlatne narukvice, naušnice, tri prstena i sat Rolex koji je nosila kao i 2700 eura koje je imala u novčaniku. Zatim su je u 4 ujutro tako vezanu i s povezom na očima odveli u polje na području Nove Gradiške te je pustili. Ujna je u ranim jutarnjim satima došla do jedne kuće te otamo obavijestila policiju koja je ubrzo došla.

Usprkos činjenici da su joj stavili povez na oči, u jednome trenutku uspjela je vidjeti svojega starijega nećaka zbog čega je policija ubrzo zaključila tko su počinitelji. No, na adresama ih policija nije našla te je za njima raspisana tjeralica i europski uhidbeni nalog.

Stariji brat do danas nije pronađen i za njime je tjeralica još na snazi. Prije godinu dana, pak, iz Austrije je stigla obavijest da je na području te zemlje uhićen mlađi brat, ali da je na području Austrije i Njemačke u međuvremenu počinio ukupno 8 provala. Krajem prošle godine izručen je Hrvatskoj tako da je današnju presudu dočekao u Remetincu.

26. travanj 2024 14:23