StoryEditorOCM
ForumHOROR U ZAGREBU

Nepoznata osoba upala u Klasičnu gimnaziju naoružana mačetom. Otkriveni prvi detalji nezapamćenog incidenta

Piše Tomislav Kukec/JL
6. ožujka 2023. - 16:04

U 13 sati i 48 minuta zagrebačka policija primila je dojavu kako je u prostor Klasične gimnazije u Križanićevoj ulici u Zagrebu upala nepoznata osoba naoružana nožem.

Potvrdili su to iz Policijske uprave zagrebačke Jutarnjem listu.

Kako im je rečeno, policija je intervenirala te nema ozlijeđenih.

Nisu im mogli odgovoriti na pitanje je li osoba koja je uključena u incident pod policijskim nadzorom, dodavši da se sve okolnosti događaja kao i motiv napada još istražuju.

Prema informacijama koje je dobio Jutarnji, riječ je o mlađoj osobi koja nije učenik Klasične gimnazije. Naoružani mladić ušao je u jedan od četvrtih razreda. Prijetio je i profesorici.

Po neslužbenim informacijama, u pozadini incidenta je vršnjačka svađa zbog koje je mladić ušao u školsku zgradu u Križanićevoj ulici.

Neki spominju mačetu

Nepoznati muškarac naoružan oštrim predmetom ušao je u ponedjeljak poslijepodne u zgradu zagrebačke Klasične gimnazije, a tijekom događaja nije bilo ozlijeđenih osoba, potvrdila je zagrebačka policija.

Učenici prepričavaju kako je riječ o napadaču s velikim nožem, a neki spominju i mačetu.

Pretpostavlja se da je naoružani mladić u školu ušao kroz stražnji ulaz, s obzirom na to da je na glavnoj porti portir. Riječ je o sporednom ulazu koji se ne zaključava. Taj je ulaz neko vrijeme bio pod ključem, no učenici su se zbog toga bunili, s obzirom na to da su tu izlazili van na pušenje.

- Iz razreda u koji je ušao čula se galama sve do susjednog razreda. Profesorica je istrčala iz razreda. Aktivirana je stručna služba u školi, svi su izvan sebe - kažu Jutarnjem u Klasičnoj.

- Čim me sin nazvao da su evakuirani iz škole jer je netko ušao u školu naoružan nožem, odmah sam s posla došla ovdje. Nepojmljivo je da nema kontrola tko ulazi i izlazi na svim izlazima u školski objekt. Zar netko trrba nastradati da se sigurnost digne na višu razinu? - pita se majka jednog srednjoškolca koju su zatekli ispred institucije.

Jedan od učenika viših razreda je otkrio da je počinitelj na školskom hodniku sreo učenika, te mu zaprijetio smrću pa je ovaj u strahu pred oštrim predmetom i izgovorenim prijetećim namjerama pobjegao u prvu učionicu. Napadač je krenuo za njim pa je zaprijetio i učiteljici te ostalim đacima

08. svibanj 2024 14:02