StoryEditorOCM
ForumPRISTIŽU PODACI

Neslužbeno, danas imamo više od 4500 novozaraženih. U nekim županijama stanje je posebno zabrinjavajuće

Piše Hina, PSD
3. prosinca 2020. - 10:25

Kako neslužbeno doznaje N1, danas je u Hrvatskoj više od 4500 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Pristižu i podaci lokalnih stožera o novozaraženim i preminulim osobama po županijama. Brojke su u nekim županijama jako loše, prema dosadašnjim podacima najteže je stanje u Primorsko-goranskoj županiji gdje je u zadnja 24 sata zabiljeđeno čak 492 nova slučaja, a preminulo je pet osoba. Još više smrtnih slučajeva, osam, bilježi Osječko-baranjska županija, gdje je danas 298 novozaraženih.

 U posljednja 24 sata u Istarskoj županiji je potvrđeno novih 85 slučajeva zaraze koronavirusom, ali je od srijede izliječeno čak 135 osoba, izvijestili su u četvrtak iz županijskog Stožera civilne zaštite. 

"Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 461 uzorak briseva na COVID-19 te je potvrđeno 84 novozaraženih osoba s područja županije. Za 62 osobe radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe dok se kod sedam osoba epidemiološki radi o uvezenim slučajevima i to četiri s područja Zagreba te tri osobe s područja Rijeke", naveli su iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Dodaju da se u epidemiološkoj obradi nalazi 15 osoba.  U međuvremenu, od srijede je izliječeno čak 135 osoba.

Vukovarsko-srijemska županija - 155 novozaraženih

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je 155 novih pozitivnih osoba na covid-19 (38 osoba iz Vukovara, 34 iz Vinkovaca, 17 iz Iloka, po 5 osoba iz Ivankova, Privlake i Županje, 4 iz Vođinaca, po 3 osobe iz Jarmine, Borova, Pačetina i Štitara, po 2 iz Bobote, Bošnjaka,Komletinaca, Markušice, Negoslavaca, Starih Jankovaca i Šiškovaca, te po 1 osoba iz Antina, Andrijaševaca, Banovaca, Bapske, Bogdanovaca, Cerića, Cerne, Čakovaca, Gradišta, Gunje, Lipovca, Lovasa, Mikluševaca, Mohova, Nuštra, Otoka, Petrovaca, Soljana, Sotina, Šarengrada i Tordinaca). Preminulih osoba nema.

Primorsko-goranska županija - 492 novozaražena, preminulo pet osoba

U Primorsko-goranskoj županiji danas su 492 novooboljele i 237 ozdravljenih osoba. Broj aktivnih slučajeva covida-19 je 2960. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana testirano 950 osoba. Preminulo je pet osoba.

Osječko-baranjska županija - 298 novozaraženih, preminulo 8 osoba

U laboratorijima za mikrobiologiju Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus je testirano ukupno 653 uzorka od kojih je 298 bilo pozitivno.

U zadnja 24 sata preminulo je osam osoba s područja OBŽ oboljelih od covida. Najstarija preminula osoba rođena je 1936., najmlađa 1962. godine, a uz covid-19 svi su imali i druge komorbiditete. Na području OBŽ trenutno se u samoizolaciji nalazi ukupno 2.613 osoba.

Sisačko-moslavačka županija - 149 novozaraženih

Na današnji dan, u Sisačko-moslavačkoj županiji je 149 novooboljelih osoba od zarazne bolesti covid-19.

Riječ je o devedeset i šest osoba s područja grada Siska, četrnaest osoba s područja grada Petrinje, deset osoba s područja grada Hrvatska Kostajnica, šest osoba s područja grada Popovače, pet osoba s područja grada Novske, četiri osobe s područja općine Lekenik, četiri osobe s područja općine Dvor, dvije osobe s područja općine Sunja, dvije osobe s područja općine Donji Kukuruzari, dvije osobe s područja grada Kutine, jednoj osobi s područja općine Topusko, jednoj osobi s područja općine Hrvatska Dubica, jednoj osobi s područja općine Lipovljani te jednoj osobi s područja općine Velika Ludina

16. travanj 2024 13:36