StoryEditorOCM
Forum16 RADNIH NEDJELJA

Nevjerojatne scene pred trgovinama koje danas rade, a zagužvalo i na benzinskim pumpama: ‘Do kraja dana će sve otići‘

Piše L.G./JL
20. kolovoza 2023. - 14:43

Nakon što je 1. srpnja u Hrvatskoj na snagu stupio novi Zakon o trgovini prema kojem trgovci mogu odabrati 16 nedjelja u godini tijekom kojih će trgovine biti otvorene, dok će sve ostale nedjelje u godini morati zatvoriti svoja vrata, potrošači se, čini se, još ne mogu naviknuti na to, piše Jutarnji.hr.

U rijetkim trgovinama koje su otvorene nedjeljom vladaju velike gužve.

Tako Konzum na zagrebačkom Autobusnom kolodvoru danas radi, a fotoreporteri Cropixa snimili su velike gužve i redove ispred te trgovine.

image
Vanesa Pandzic/Cropix

Danas je otvoren i Kaufland u Središću, gdje su također snimljene velike gužve i redovi automobila koji pokušavaju ući na parking tog trgovačkog lanca.

Osim velikih gužvi u trgovinama koje su nedjeljom otvorene, gužve su i na benzinskim postajama koje nedjeljom smiju raditi, piše Jutarnji.hr.

image
Vanesa Pandzic/Cropix
image
Vanesa Pandzic/Cropix

Zbog velike potražnje, benzinske su postaje u svoju ponudu uvrstile čak i - svježi kruh i mlijeko.

- Pita me kupac imamo li kruh jer je zaboravio kupiti, kažem nemam, ali ćemo nabaviti, ispričao je za N1 vlasnik jedne benzinske crpke u Varaždinu.

Dodao je da su započeli suradnju s lokalnom pekarom. Od njih su uzeli kruh koji se mora prodavati zapakiran.

- Ovo je sad samo testno, da vidimo hoće li ići jer ako nešto ne prodamo moramo baciti. Naručili smo tek 30-ak komada kruha. Zasad je polovica prodano, a do kraja dana će vjerojatno sve otići, kaže za N1 vlasnik benzinske u Varaždinu i dodaje da je cijena kruha nešto viša nego u pekari, no ne puno. Mliječni kruh tako košta 1,80 eura, a tamni 2,50.

21. veljača 2024 08:15