StoryEditorOCM
ForumPOSLOVNI REZULTATI

Nije ni čudo da bi svi htjeli u njih raditi! Dm objavio iznos prosječne plaće zaposlenih, pogledajte o kojoj se cifri radi

Piše PSD
10. studenog 2022. - 20:01

Tvrtka dm-drogerie markt Hrvatska je u poslovnoj 2021./2022. godini, koja je završila u rujnu, ostvarila ukupan promet od 2,68 milijardi kuna, što je 13,59 posto više u odnosu na godinu ranije, dok je neto dobit od 66,6 milijuna kuna tek nešto niža nego lani, objavljeno je.

Prošle poslovne godine neto dobit je bila 67,18 milijuna kuna. 

"Iza nas je još jedna uspješna poslovna godina u kojoj je ostvaren rast svih ključnih poslovnih pokazatelja", rekao je direktor dm-a Mirko Mrakužić. 

Naveo je i kako je broj kupaca koji dnevno posjete prodavaonice dm-a dosegnuo gotovo 87.000 te da je promet u dm online shopu rastao za više od 75 posto.

Rast prometa u segmentu bezreceptnih medicinskih proizvoda iznosio je više od 40 posto.

U protekloj poslovnoj godini, kako je rečeno, dm je uložio više od 61 milijun kuna u razvoj prodajne mreže, dm online shopa i digitalizaciju poslovanja.

U ovoj poslovnoj godini planira se uložiti više od 80 milijuna kuna u razvoj prodajne mreže, asortimana i u digitalizaciju poslovanja, najavio je Mrakužić.

Po iznijetim podacima, prosječna neto plaća zaposlenih u prodavaonicama iznosila je 11.191,24 kune. 

Članovi Uprave su se osvrnuli i na održivost i društveno odgovorno poslovanje, navodeći kako su prošlu poslovnu godinu obilježili i natječaj "Zajedno za zelene ideje", u sklopu kojeg je dm s više od 800 tisuća kuna podržao 17 ekoloških projekata.

Posebno su istaknuli postavljanje dm eko punionica za tekuće deterdžente za rublje i posuđa u 12 prodavaonica dm-a u Zagrebu, Dubrovniku, Puli, Rijeci, Osijeku, Varaždinu, Zadru i Splitu.

Inače, dm Hrvatska ima 170 prodavaonica u 64 grada te zapošljava 1.857 djelatnika.

image

Gordana Picek

image

Mirko Mrakužić

image

Članovi Uprave

27. travanj 2024 23:01