StoryEditorOCM
ForumMOŽE SE KAD SE HOĆE

Nije sve tako sivo: Ovaj trgovački lanac zaposlenima je lani digao plaće za 180 eura, a zaposlio je i 200 novih

Piše vijesti sd
20. listopada 2023. - 09:34

Otkako su se cijene u dućanima počele podizati, govori se o tome da ih ne prati rast plaća pa ljudi žive sve gore. Nekim poslodavcima prigovaralo se da su plaće premalo podigli, a drugima zato što ih uopće nisu podigli, ili su to napravili minimalno.

Međutim ima poslodavaca koji isplaćuju pristojnije plaće, a u prošloj godini su ih i podigli. Takav je lanac drogerija dm koji je lani podigao plaće za 12 posto. Prosječna neto plaća u dm-u ove je godine iznosila oko 1670 eura mjesečno, što je za 180 eura više nego lani. U dm-u radi oko 2060 radnika, što znači da je od listopada prošle godine do rujna ove zaposleno 200 novih. Zbog rasta prometa, otvaranja devet novih trgovina i inflaciju ni sama tvrtka nije stagnirala. U tom razdoblju ostvarila je oko 442 milijuna eura prometa, 24 posto više nego godinu prije, te 11 milijuna eura bruto dobiti, piše Danica.

Navedene brojke trebale bi biti poticaj drugim hrvatskim poslodavcima kako na ukupnu dobit i imidž kompanije utječu i dobro plaćeni i zadovoljni radnici.

image

Lanac drogerija dm zbog svoje politike plaća ima dobru reputaciju među kupcima (ilustracija)

Afp
27. travanj 2024 16:18