StoryEditorOCM
Forum'HDZ NIKAD NIJE PLATIO POREZE, SVE SAM SAMA PLATILA'

Nina Badrić na suđenju za Fimi Mediju otkrila je li pregovarala sa Sanaderom

Piše JL
20. rujna 2017. - 13:52
badric_sud3-200917

U nastavku suđenja bivšem premijeru Ivi Sanaderu za Fimi mediju danas je svjedočila pjevačica Nina Badrić,javlja Dnevnik.hr. Tužiteljstvo tvrdi da je Nini Badrić za nastupe HDZ platio nezakonito izvučenim novcem iz Fimi medije.

Nina Badrić, koja je i na prvom suđenju za Fimi mediju 2013. godine, svjedočila o okolnostima angažmana u predizbornoj kampanji HDZ-a, ponovno je pojasnila kako je dogovarala honorar. Za deset nastupa dobila je 10.000 eura te naknadno za još dva 5000 eura, rekla je pjevačica.

- To je bilo davno ali za mene i mojih 20 i nešto kolega bio je to samo poslovni angažman. Nisam član stranke. Dogovorili smo tada 10 koncerata, a nas je bilo preko 20 glazbenika i osoba iz sportskog i kulturnog života. Za sve sam ispostavila fakture. Nakon tog dogovorila sam dva samostalna koncerta i ispostavila fakturu. HDZ nije nikad platio porez, ja sam sama platila. Sve sam dogovorila s Biancom Matković koja nas je zvala, a susret je bio u Vladi, pojasnila je Badrić dodavši da ju je prvi put oko angažmana zvao Franjo Arapović.

Zagreb, 200917.
Zupanijski sud na Zrinjevcu.
Nastavak sudjenja Ivi Sanaderu i drugima u slucaju Fimi Media. Bivsi premijer nije nazocio sudjenju.
Na fotografiji: Nina Badric.
Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Damjan Tadic / CROPIX

 

- S njim sam otišla na kavu i dogovoren je honorar od 10.000 eura, sve imam tu sa sobom", pokazala je pjevačica. 

- Išla sam u Carinsku upravu i tamo sam nosila ugovore. Oni su nas uputili da šaljem fakturu na Hrvatski dragovoljac. To sam učinila po uputi nekog iz HDZ-a, ne sjećam se koga. Faktura je podmirena s tim da sam morala sama platiti PDV, ustvrdila je Badrić koja je predala sutkinji sve fakture.

Na pitanje obrane je li pregovarala sa Ivom Sanaderom oko angažmana, odgovorila je: "Ne, častio nas je kavom. Popili smo kavu, to je bilo sve."

Na suđenje danas nije došao prvooptuženi Ivo Sanader, ali ni Bianca Matković koja se ispričala zdravstvenim problemima.

Zagreb, 200917.
Zupanijski sud na Zrinjevcu.
Nastavak sudjenja Ivi Sanaderu i drugima u slucaju Fimi Media. Bivsi premijer nije nazocio sudjenju.
Na fotografiji: Nina Badric.
Foto: Damjan Tadic / CROPIX

20. travanj 2024 17:46