StoryEditorOCM
ForumMOST JE USPIO?

Nino Raspudić na N1 televiziji: Imamo dovoljan broj potpisa! Ali, znamo povijest krađa u Hrvatskoj, apeliramo da se dobro čuvaju liste!

Piše PSD
19. prosinca 2021. - 11:41

Nino Raspudić bio je gost Točke na tjedan N1 televizije. Govoreći o otkazivanju posjeta predsjednika Zorana Milanovića Bosni i Hercegovini Raspudić je rekao:

“Ne znam, sad bi trebali uvesti i verbalni delikt da državnici moraju paziti što će reći i da se mogu slobodno kretati Europom.”

Dodaje i kako ne može spekulirati o tome jer nema izravan uvid u situaciju.

“Meni je mučno govoriti o tim stvarima na taj način i licitirati s takvim tragedijama. Treba pitati pravne stručnjake koji se bave genocidom”, kaže o Milanovićevoj “gradaciji genocida” i dodaje kako Bošnjacima smeta Milanovićeva komunikacija i borba za ravnopravnost Hrvata u Bosni i Hercegovini.

“Stojim na strani istine, pravde i hrvatskog Ustava koji je jasan o tome što je Daytonski sporazum i o temelju Ustava BiH koji govori o tri konstitutivna naroda.

Problem HDZ-a je taj što oni neće prijeći liniju konkretne političke potpore gdje bi Plenković dobio neki minusić u Bruxsellesu.

Bijedno je da Hrvatska nije mogla staviti to u dokument, to pokazuje da Plenković nema nikakvu težinu u EU-u. Vidjeli smo na primjeru Milanovićeva veta da Hrvatska nije dobila sankcije, nisu nas napali NATO zrakoplovi, nego se stvar promijenila i on je onda potpisao.

Hrvatska se treba početi ponašati kao punopravna članica i početi stavljati veta na sve dokumente koji izbjegavaju spomenuti konstitutivnost”, zaključuje Raspudić.

Faktor Lovre Kuščevića

Na pitanje o referendumskoj inicijativi Mosta Raspudić kaže da su uspjeli “skupiti sve potrebne potpise”.

“Priča je završena, ali znajući povijest krađe referenduma u Hrvatskoj, apeliramo na naše volontere da čuvaju potpisne liste. U srijedu ćemo objaviti potpuni broj”, kaže, a na opasku da treba računati da će biti i nevažećih potpisa kaže: “To je faktor Lovre Kuščevića.”

Sami će, kaže, prekontorlirati popise i neće dopustiti da ih tako lako odbaci.

“Broj potrebnih potpisa i vrijeme je u Hrvatskoj bez presedana. Taj broj je ogroman i on je tao napravljen da bi se onemogućio referendum. Ali dobro, znali smo to i ušli smo u to.

Dobar dio građana je prepoznao obe mučke napade na nas koji su dolazili iz medija, od strane vladajućih, od saborske oporbe. Od Keleminca do Pupovca. Čini se da su ljudi to prepoznali”, govori.

“Struka je degradirana prvi dan, kad su pjevačice, glumci, i ostali počeli govoriti o cijepljenju”, kaže Raspudić govoreći o Stožeru.

Na pitanje koliko je Mostu pomogao predsjednik Milanović kaže: “Mogao je izaći i potpisati", rekao je Raspudić, prenosi N1.

04. prosinac 2022 12:02