StoryEditorOCM
ForumCOFFEE TO GO SVIMA!

Nova predsjednica Ceha ugostitelja: Molimo da se ‘to-go’ i dostava dopuste i cafe-barovima

Piše PSD
22. siječnja 2021. - 14:02

Nova predsjednica Ceha ugostitelja Jelena Tabak govorila je kao gošća N1 televizije koliko i koje ugostitelje pogađa razvoj epidemije i koliko ju brinu najnovije vijesti o mutiranim sojevima koji prijete dominacijom, zbog čega su neizbježne epidemiološke mjere.

“Brine nas, ali i ranije kad smo istupali govorili smo da nismo očekivali naglo otvaranje. Ovim putem želimo pozvati na utemeljeno kategoriziranje objekata”, odgovorila je Tabak.

Rekla je da je očito da ćemo s pandemijom morati živjeti još neko vrijeme i da se trenutno ne može znati što će se u budućnosti događati sa širenjem virusa. Ipak, napomenula je i sljedeće:

“Ako se neka djelatnost ne pokaže i ne dokaže kao izvor, žarište zaraze, mislim da se u pandemijskim uvjetima treba osigurati nekakvo poslovanje toj djelatnosti.”

Istaknula je da smatra da “za cafe barove nije slučaj” da su se pokazali kao izvor zaraze. Voditelja je zanimalo postoje li oblici poslovanja koji bi svakako trebali biti zabranjeni.

“Cijeli smisao borbe protiv pandemije je sprečavanje okupljanja ljudi, zbog toga se ugostiteljstvo našlo na nišanu, jer je baza našeg poslovanja socijalna interakcija. Mislim da smo primjerom pokazali da se možemo pridržavati mjera. Očito je to lakše u restoranima nego u diskotekama. Nekakvi oblici poslovanja ‘to-go’ su itekako mogući. Da netko mora biti apsolutno zabranjen, mislim da ne mora", kazala je za N1.

Voditelja je zanimalo poziva li u tom slučaju, zapravo, na izrazito labave ili čak nikakve mjere?

“Ne, trenutno je situacija da ugostitelji rade po izuzetno reduciranim uvjetima”, rekla je i navela primjere dostave i usluge za ponijeti sa sobom određenu hranu.

Tabak je ciljala na to da se takva usluga, poput dostave hrane i hrane za ponijeti, dopusti i kafićima:

“Molimo da se to dozvoli svima koji za to imaju infrastrukturu. Cafe barovi to imaju.”

Podržava li Jelena Tabak pozive donedavnog predsjednika Nacionalne udruge ugostitelja Marina Medaka na najavljene prosvjede?

“O tome je još rano govoriti. To je vjerojatno (bilo) zato što su po drugi put cafe barovi isključeni iz te priče, što im nije dopušteno raditi ono što je dopušteno nekima drugima, a što mogu raditi”, odgovorila je za N1.

18. travanj 2024 16:31