StoryEditorOCM
ForumOD PONEDJELJKA

Nova školska godina znači i velik udarac na ‘takujin‘, nekim roditeljima potrebno je i do osam tisuća kuna. Evo kako se kreću cijene

Piše PSD
3. rujna 2021. - 21:13

Nova školska godina samo što nije, a ona osim uzbuđenja za sve školarce predstavlja i velik udarac na novčanike roditelja. 

- Još tu treba kolaž papir, blok za crtanje, fascikli…”, nabraja za N1 Martina Omejec, majka djevojčice Lune koja u ponedjeljak kreće u prvi razred. Zasad je izabrala samo pernicu, ali ima tu još posla. Naime, škola je roditeljima poslala popis svega što će đaku trebati. Košarica za prvašića tako stoji od 400 do 700 kuna, pernica između 150 i 300, radne bilježnice 200, a likovna kutija i mapa 180, odnosno 60 kuna.

Bilježnice koštaju oko 40 kuna,  tenisice i majice za tjelesni oko 400 kuna, a  za školske papuče potrebno je izdvojiti oko 150 kuna

- Jako me iznenadilo koliko to sve košta- kaže za N1 Mirjana, majka prvašića.

Roditelji starije djece koja su već u školi otkrivaju kako lani sve bilo jeftinije. Najteže je pak roditeljima koji odgajaju više školaraca. Jedna od njih je i Valentina, majka troje djece koja je kazala kako joj je život bez rata, odgode plaćanja i minusa nazamisliv.

- Oko sedam-osam tisuća kuna je to, bez da kupujemo knjige, to dobijemo od općine, ali sve ostalo što treba, pribor i obuća, to vam ispadne osam tisuća kuna- kaže Valentina.

27. travanj 2024 03:58