StoryEditorOCM
ForumČUDO U SIJEČNJU

Obitelji u Strašniku obradovale kuverte s natpisom ‘dar‘ u kojima je bio lijep novčani iznos. Donator je htio ostati anoniman, ali je otkriven

Piše Tomislav Kukec/JL
14. siječnja 2021. - 12:05

Kao da ste donijeli dobru sreću, kaže nam obitelj Batinić iz sela Strašnik nedaleko od Petrinje. Sela za koje je malo tko prije čuo došlo je u središte pozornosti jer je nevolja htjela da baš u njemu bude epicentar razornog potresa koji je poharao Baniju.

Došli smo vidjeti kako su, pogotovo jer smo čuli da su topli obroci prestali redovito dolaziti, no mještani nam to demantiraju, piše Jutarnji list.

"Jedino jučer nije bilo kruha, ali danas je stigao", govori nam Maja Batinić koja sa suprugom Stjepanom i dvije djevojčice, koje idu u prvi i četvrti razred, živi u kontejneru pokraj svoje nekadašnje kuće.

"Ma, super nam je, ništa nam ne treba", kaže skromna dječica. No odjednom se kraj njih zaustavlja veliki terenac. Izlaze četiri čovjeka.

"Dobar dan, ovo je za vas. Tu vam je kuverta s pet tisuća kuna. Imate li djece? Imate. Odlično, i za njih smo ponijeli slatkiša, da ih malo uveselimo. Nemamo puno vremena, moramo dalje", kažu i odjure zasnježenim cestama dok ih svi gledamo u čudu. Ne žele u medije, a dok ih susrećemo kod druge kuće, na kapaljku nam daju samo poneku informaciju.

"Dobili smo veliku donaciju od jednog čovjeka koji živi u Njemačkoj. Zamolio nas je da novac razvezemo po selima. Svaka obitelj dobit će kuvertu, gledamo gdje je najpotrebnije. Mislim da ćemo obići 45 ili 46 kuća. Donator želi biti anoniman, ali svjestan je koliko je ovo područje pogođeno i pokušava pomoći", otkriva nam muškarac koji se ne želi predstaviti.

Donator, koji je na kuvertama samo napisao "Dar", odvojio je 230.000 kuna za pomoć ovim ljudima. Svi su mu beskrajno zahvalni. Kako smo neslužbeno doznali, donaciju je poslao Giuseppe Nardi, predsjednik Uprave njemačke farmaceutske kompanije Dr. Theiss i vlasnik hrvatske podružnice Naturprodukt.

21. lipanj 2024 05:47