StoryEditorOCM
ForumNIJE IMAO OZLJEDA

Objavljeni rezultati obdukcije Mateja Periša: u krvi su mu nađeni speed i alkohol, u uzorku kose trag kokaina, nema osnovane sumnje da je smrt posljedica kaznenog djela

Piše PSD
21. lipnja 2022. - 16:42

Više javno tužiteljstvo u Beogradu utvrdilo je kako smrt Splićanina Mateja Periša (27) nije rezultat počinjenja kaznenog djela. Podsjetimo, nestao je u noći 30. na 31. prosinca 2021. godine, a njegovo je tijelo pronađeno 18. svibnja u Dunavu, kod Ade Huje, prenosi Blic.

- Tijelo je pronađeno u fazi poodmaklog stupnja raspadanja. Okolnosti koje su prethodile nestanku Mateja Periša, izjave osoba koje su prije nestanka bile u njegovom društvu, uz obavljenu istragu i nalaz obdukcije ne ukazuju da je njegova smrt povezana s nasiljem bilo kakve vrste, priopćilo je tužiteljstvo.

Obdukciju je obavio Institut za sudsku medicinu te je utvrđeno da na tijelu Periša nema ozljeda lubanje, vrata, trupa ni udova.

- Rezultati toksikološke analize su pokazali prisutnost toksičnih koncentracija amfetamina u krvi i organima, uz prisutnost etanola. Također, u uzorku kose su identificirani kokain i benzoilekgonin u tragovima - priopćilo je Tužilaštvo, navodeći da su vještačenje obavila tri vještaka, liječnika specijalista sudske medicine.

- Podsjećamo da su pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Srbije od trenutka prijave nestanka Periša intenzivno tragali za njim i poduzeli sve mjere i radnje u suradnji sa Višim javnim tužiteljstvom u Beogradu, kako bi pronašli Mateja Periša i rasvijetili sve okolnosti njegovog nestanka. Na pronalasku Mateja Periša bili su angažirani pripadnici Policijske uprave za Beograd, Ronilačke jedinice Žandarmerije, Uprave kriminalističke policije, Policijske ispostave za sigurnost na rijekama, kao i sve policijske stanice na teritoriju Beograda", navodi se u priopćenju tužiteljstva.

21. rujan 2023 11:24