StoryEditorOCM
ForumSVI SU U ŠOKU

Odvjetnica Hrvata u Zambiji o nevjerojatnom obratu: Nadam se da nismo tako nisko pali... Zasad je sve ‘rekla-kazala‘

Piše Ivica Marković/SD
8. veljače 2023. - 11:55

Još uvijek nema nikakvih službenih informacijama o hrvatskim državljanima koje u utorak imigracijska služba u Zambiji nije pustila da napuste tu afričku državu, nakon što ih je sud u Ndoli pustio na slobodu i naložio da napuste Zambiju u roku od 48 sati.

Na žalost, nakon što su prošli čak i carinsku kontrolu, njih je, kako smo već pisali, zaustavila imigracijska služba koja je reagirala na navodnu anonimnu prijavu koju je zaprimila. Da bi stvar bila još gora i dramatičnija, prema neslužbenim informacijama, tu je prijavu protiv Hrvata u Zambiji podnio neki, za sada neimenovani hrvatski državljanin.

- Još uvijek nemamo nikakvu službenu informaciju tko je, ako je i zašto ponovno prijavio Hrvate. Kada me pitate radi li se o prijavi nekog hrvatskog državljanina, mogu samo reći kako se nadam da nismo tako nisko pali i da želim vjerovati kako su to informacije "rekla-kazala". Svi smo očekivali da će oni već biti u Hrvatskoj, a onda je iz meni za sada nepoznatih razloga došlo do tog nevjerojatnog obrata. U kontaktu sam s roditeljima mojih klijenata i oni su šokirani isto kao i ja. Odmah smo "na sve strane" poslali službene upite i čekamo službeni odgovor, rekla nam je odvjetnica dr. sc. Sandra Marković, specijalistica iz oblasti ustavnog prava koja zastupa jedan hrvatski par, uhićen u Zambiji.

Prema Lusaki, glavnom gradu Zambije krenuo je iz Južnoafričke Republike (JAR) i hrvatski veleposlanik u Pretoriji koji je nadležan za Zambiju i koji bi trebao, u razgovoru s visokim zambijskim dužnosnicima također utvrditi o čemu se radi i zbog čega Hrvatima nije dozvoljeno da napuste Zambiju.

25. travanj 2024 05:05