StoryEditorOCM
Forum‘PRIMLJEN BEZ ZNAKOVA ŽIVOTA‘

Oglasili se iz makedonske bolnice u kojoj je preminuo rukometaš Tot. Evo što su rekli na optužbe da nisu transparentno izvijestili o tragičnom događaju

Piše PSD
10. travnja 2022. - 16:48

Nakon smrti Denisa Tota, iz Kliničkog centra "Majka Tereza" u Skoplju u koju je primljen, a kasnije i preminuo hrvatski rukometaš, poslali su priopćenje u kojem se osvrću na tragični događaj.

'Najoštrije osuđujemo sva nagađanja o transparentnosti ovog tragičnog događaja. Na početku smo isticali težinu stanja u kojem je pacijent primljen i sve pokušaje reanimacije. Nadamo se da će nadležne institucije uskoro rasvijetliti slučaj. Još jednom izražavamo najdublju sućut obitelji zbog njihovog gubitka', stoji u priopćenju klinike u kojem ističu kako je Tot primljen bez znakova života te bez vidljivih ozljeda.

'Tijelo, bez vidljivih znakova nasilja i nepoznatog uzroka smrti, predano je Institutu za sudsku medicinu na obdukciju kako bi se razjasnilo zašto je srce prestalo raditi i što je točno uzrok smrti. Prilikom prijema u Hitni centar, MUP je obaviješten o stanju pacijenta. Tijekom jučerašnjeg dana cjelokupna dokumentacija predana je Državnom odvjetništvu. Danas je medicinska dokumentacija dostupna i u Državnom zavodu za zdravstveno osiguranje', dodaje se u priopćenju.

image
Ivana Batev/Cropix

Makedonsko Ministarstvo unutarnjih poslova jučer je objavilo detalje istrage vezane za smrt Butelova rukometaša.

"Na osnovi pregledanih videozapisa identificirane su tri osobe za koje će predmetni tužitelj, nakon zaprimljene kaznene prijave, izdati naredbu za provođenje istražnog postupka, zbog osnovane sumnje da su osumnjičeni, među kojima i 19-godišnja djevojka, počinili ubojstvo. Dvojica osumnjičenih lišena su slobode, dok se za prvoosumnjičenim traga", navodi se u priopćenju tužiteljstva.

03. svibanj 2024 00:32