StoryEditorOCM
ForumSLUČAJ DEZINFICIJENS

Oglasilo se Ministarstvo znanosti te Sindikar Preporod: "Zbog izvanredne situacije s koronom, dramatično se povećao broj učenika neželjenog ponašanja"

Piše Jutarnji.hr
10. lipnja 2021. - 17:13

Ministarstvo znanosti, ali i sindikati traže hitnu reakciju vezano uz skandalozan slučaj pokušaja trovanja u zadarskoj srednjoj školi gdje su učenici profesorici u vodu ulili dezinficijens. 

Kako doznajemo, u Ministarstvu znanosti i obrazovanja očekuju skore sankcije za počinitelja ili počinitelje. Kontaktirali su ravnateljicu škole, koja je potvrdila kako školski djelatnici već obavljaju razgovore s učenicima i njihovim roditeljima, ne bi li se utvrdile sve okolnosti događaja. 

– Prema riječima ravnateljice, odmah nakon događaja, profesorici je pružena liječnička pomoć nakon čega je otpuštena na kućnu njegu. Nakon što se utvrde sve okolnosti događaja, bit će sazvana sjednica nastavničkog vijeća na kojoj će se odlučiti o sankcijama, kažu u Ministarstvu, uz potvrdu kako policija provodi izvide.

O slučaju su se oglasili i iz Školskog sindikata Preporod. Predsjednik sindikata Željko Stipić događaj karakterizira pokušajem trovanja nastavnice na radnome mjestu te upozorava kako je riječ o još jednom slučaju koji zaposlenike u školstvu suočava s pitanjem sigurnosti škola.

- Zaštita sviju onih koji u školama rade ili se u njima školuju nije ni prije ove pandemije bila zadovoljavajuća. Nakon što se, zahvaljujući dvogodišnjem školovanju u izvanrednim okolnostima, dramatično povećao broj učenika neželjenog ponašanja, potrebna nam je, uz sustavno provođenu edukaciju, temeljita rekonstrukcija postojećeg sustava pedagoških mjera kako bi one postale efikasno sredstvo odvraćanja od svih oblika neprimjerenog ponašanja, izjavio je za Stipić za Jutarnji.

Sindikat Preporod od policije se očekuje žurno pronalaženje počinitelja, od škole primjereno kažnjavanje odgovornih, a od prosvjetne vlasti  iznalaženja rješenja koja će spriječiti svaku vrstu nasilničkog ponašanja u školi. 

18. travanj 2024 09:51