StoryEditor
ForumBRATOVIM STAZAMA

Osuđeni bivši trener Dinama Zoran Mamić poslijepodne napustio Hrvatsku i otišao u Bosnu i Hercegovinu!

Piše Anita Belak Krile/SD
23. ožujka 2021. - 18:56
 Vlado Kos/Cropix

Kako je iz više izvora potvrđeno Telegramu, Zoran Mamić, donedavni trener Dinama, koji je pravomoćno osuđen na četiri godine i osam mjeseci zatvora zbog izvlačenja novca iz maksimirskog kluba, otputovao je iz Hrvatske u Bosnu i Hercegovinu. 

Tijekom poslijepodneva njegov je izlazak iz zemlje evidentiran na graničnom prijelazu u Slavonskom Brodu.

Na takvu mogućnost upozoravao je i odvjetnik Anto Nobilo odmah nakon presude.

Za Slobodnu Dalmaciju Nobilo je tada kazao da se Zoran Mamić može slobodno pridružiti svome poznatijemu bratu Zdravku u trajnom boravku u Bosni i Hercegovini, a hrvatska država ga u tome – i u bijegu od pravde - ne može baš ničim spriječiti.

 Premda je čovjek s pravomoćnom sudskom presudom, Zoran Mamić nije bjegunac, nego slobodan građanin koji čeka da ga pozove sudac izvršenja kazne. Tek ako bi se oglušio na sučev poziv, mogla bi se za njime raspisati tjeralica i blokirati mu se eventualni prelazak granice.

No, dok takvog poziva nema, on može sasvim slobodno putovati, gdje god zaželi.  

image
Goran Mehkek/Cropix

Nakon pravomoćne presude Mamić je u intervjuu za RTL izjavio kako se i dalje ne osjeća kriv, ali da će kaznu odslužiti. Naglasio je tada kako to želi učiniti čim prije, jer želi nastaviti normalno živjeti.

Telegram je danas kontaktirao odvjetnike Zorana Mamića, koji su novinarima kazali da će se njihov branjenik vratiti u Hrvatsku.

Je li samo otišao u posjet bratu te zašto je putovao baš preko Slavonskog Broda, pitanja su na koja u ovom trenutku novinari nisu dobili odgovor.

item - id = 1086195
related id = 0 -> 1135978
related id = 1 -> 1135902
19. listopad 2021 12:26