StoryEditorOCM
ForumIVO KOVAČEVIĆ

Otac nestale Marijane: Kad smo čuli da je u Savi pronađeno tijelo, supruga i ja smo protrnuli i blijedo se pogledali! Cijelu noć nismo oka sklopili

Piše V.P.
17. listopada 2022. - 20:52

Jučer je u koritu rijeke Save na području Otoka Svibovskog kod Rugvice pronađeno tijelo nepoznate osobe. Zagrebačka policija izvijestila je jutros kako je tijelo pronađeno u nedjelju u 10 sati te je prevezeno na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku gdje će se utvrđivati identitet i okolnosti smrti.

Društvenim mrežama proširila se sumnja da bi se moglo raditi o nestaloj Marijani Seifert, pobjednici regionalnog Big Brothera za kojom se bezuspješno traga već šest mjeseci. Kontaktirali smo njezinog oca Ivu Kovačevića koji nam je rekao da se ne radi o njegovoj kćeri.

- Kad smo čuli da je jučer u Savi pronađeno tijelo nepoznate osobe, supruga i ja samo smo se blijedo pogledali i protrnuli. Cijela protekla noć za nas je bila nezvjesna, nismo oka sklopili. Spremali smo se ići u Zagreb na identifikaciju tijela, međutim danas su nas nazvali iz policije i kazali da to nije naša Marijana. Riječ je o starijoj ženskoj osobi - kazao nam je gospodin Kovačević.

image

Ivo Kovačević i kći Marijana

Niksa Stipanicev/Cropix

- Žao nam je bilo čije smrti. Ovo nam je dalo kakvu-takvu nadu, ne mogu vam ni opisati kako se osjećamo proteklih šest mjeseci. Svaki nam je dan borba i svoje smo živote posvetili traganju za istinom. Želimo da se dozna što se točno dogodilo našoj kćeri i siguran sam da ćemo to doznati. Puno je raznh teorija i kontradiktornosti od te kobne noći kad je Marijana nestala. Ne želim još s time izlaziti u javnost, ali kad bude trenutak spreman sam iznijeti sve informacije kojima moja obitelj i ja u ovom trenutku raspolažemo. One bi vas mogle šokirati, no još nije vrijeme da o tome govorim, ne mogu dok ne prikupimo sve dokaze - govori Ivo.

Marijanu su roditelji zadnji put vidjeli za Uskrs. Nestanak kćeri ostavio ih je u šoku i nevjerici. Obiteljski prijatelj: ‘Otac joj se ne nada dobrom, majka govori da ne zna hoće li ovo preživjeti...‘

- Budite sigurni da moja supruga i ja nećemo dozvoliti da se Marijanin slučaj zaboravi i tragat ćemo za istinom dokle god smo živi. Nadam se da će nam zdravlje to dopustiti, jer smo oboje na izmaku snaga, a ovo sve nam je nepovratno uništilo živote. Apeliram još jednom da ne zaboravite na moju kćer i da pišete o njezinom nestanku, a nadležne službe bih zamolio da ne češljaju samo područje rijeke Save, nego da svoju potragu prebace i na kopno.

image

Marijana Seifert

Srdjan Vrancic/Cropix

Nažalost mislim da to uzalud govorim, jer je potraga odavno prekinuta, za njih je to riješen slučaj! Žalosno je da za mene, 30 postotnog hrvatskog ratnog invalida, nadležne institucije nemaju sluha. Evo, ovim putem najavljujem da ću uskoro doći štrajkati i kampirati dan i noć ispred policijske stanice na zagrebačkim Krugama koja se bavi slučajem Marijane. Ponijet ću sa sobom vreću za spavanje i biti tamo sve dok mi se ne kaže prava istina - zaključuje očajni otac.

Podsjetimo, Marijana je nestala u Zagrebu u noći s utorka na srijedu 27. travnja ove godine. U 5.30 ujutro na broj 192 građanin koji se Mostom mladosti kretao stazom za pješake iz smjera Savice prema Zapruđu prijavio je kako je na sredini mosta pronašao torbicu s dokumentima na ime Marijana Seifert. Pritom oko sebe nije vidio nikoga. S odmakom od tri sata policiji je uslijedio novi poziv. U 8.30 Karlo Seifert prijavio je nestanak supruge iz stana u Lastovskoj ulici koji se, prema njegovim sumnjama, dogodio tu noć, poslije ponoći, nakon što su otišli na spavanje.

image

Marijana Seifert

Srdjan Vrancic/Cropix

Sestra Marijane iz Big Brothera u ekskluzivnoj ispovijesti za Slobodnu: ‘Njen suprug treba reći što se točno dogodilo te noći! Nažalost, mislim da nije živa, ali ne odustajemo od traženja istine!‘

Novinarka emisije Provjereno Ana Malbaša nedavno je u rekonstrukciji noći Marijaninog nestanka donijela nova saznanja prema kojima je zvijezda Big Brothera nestala kasnije.

- Ako je stvarno istina da je suprug dao izjavu da su u ponoć legli, to je laž. Ona je u ponoć bila sa mnom - izjavio je Malbaši jedan od svjedoka.

Seifert je s policijom podijelio podatke da je Marijana bila odjevena u kratku majicu boje senfa, crnu sportsku jaknu, crne tajice s bijelo-crvenom crtom i svijetle tenisice. Pritom je dao i detaljniji opis da je visoka 167 cm, vitkog stasa, plave kose i zelenih očiju te da na tijelu ima nekoliko tetovaža. Karlo je za naš portal na dan Marijaninog nestanka izjavio da nije ostavila nikakvu poruku niti da je bilo naznaka prema kojima bi se dalo zaključiti da planira nestati.

U potrazi su sudjelovali policajaci, ronioci i vatrogasci, a pretraživanje Save obavljalo se čamcima i dronom na kojem je bila termovizijska kamera. Međutim, potraga do danas nije dala rezultata te je Marijanin nestanak i dalje obavijen velom tajne.

Njezina sestra Maja Kovačević nedavno je ušla u srpski show ‘Zadruga‘ gdje je kazala kako misli da je Marijanina počinila samoubojstvo skočivši s mosta.

U slučaju da posjedujete informacije o Marijani, policija vas moli da obavijestite najbližu policijsku postaju ili nazovete na broj 192. Također, informacije možete dostaviti i putem e-mail adrese: nestali@nestali.hr.

01. listopad 2023 08:39