StoryEditorOCM
ForumDIVLJAČKI NAPAD

Otkriveno tko su MMA borci koji su pretukli HGSS-ovce i djevojku; Jedan odmah izbačen iz kluba, drugi je sin HDZ-ovca

Piše Vijesti SD
1. veljače 2023. - 14:09

Tijekom istrage incidenta na Platku, u kojem su teške tjelesne ozljede zadobili član HGSS-a i njegova djevojka, policija je utvrdila da su trojica hrvatskih državljana, starosti 21 i 22 godine, počinila prekršaj naročito drskog i nepristojno ponašanje iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te će protiv njih biti podneseni optužni prijedlozi nadležnom općinskom sudu, kažu u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj. Navode da su obavijest o prekršaju 21-godišnjeg vozača BMW-a dostavili komunalnom redarstvu u čijoj je nadležnosti daljnje procesuiranje. Za sada, u policiji ne spominju nikakve prijave zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda.

Prema neslužbenim informacijama, napadači su Matej Krunić, Lovro Pavelić i Luka Tiriel Abramović, a Pavelić je bio i vozač BMW-a, koji je u njegovom vlasništvu. Radi se, navodno, o MMA borcima, što su i izvikivali tijekom tučnjave, kako kažu svjedoci, piše Jutarnji list

Jedan od njih, Abramović, bio je i mladi hrvatski skijaški reprezentativac, a kasnije je postao MMA borac. Njegov je otac upravitelj šumarije u Crnom Lugu i član je HDZ-a, aktivan u lokalnoj podružnici.

U PU primorko-goranske navode samo da je "u tijeku kriminalističko istraživanje vezano za narušavanje javnog reda i mira tučnjavom koja se dogodila u nedjelju oko 20 sati na skijalištu Platak".

Prema dosad utvrđenom, do tučnjave više osoba došlo je zbog "driftanja" automobila na skijaškoj stazi. Naime, 21-godišnji hrvatski državljanin se "nepropisno kretao osobnim vozilom marke BMW po stazi, uslijed čega je vozilo propalo u snijeg te je

Budući da 43-godišnjak to nije mogao napraviti, Pavelić se s još dvojicom suvozača s njime verbalno, a potom i fizički sukobio. U policiji navode da su u nastavku tučnjave sudjelovale i druge osobe, a pritom je troje hrvatskih državljana ozlijeđeno pa su zatražili liječničku pomoć u KBC Rijeka.

Prema neslužbenim informacijama, 43-godišnjak, koji je napadnut i teže ozlijeđen, je član HGSS-a koji se s djevojkom i prijateljima, nakon smjene, zadržao u X-baru na skijalištu Platak na piću.

Oko 20 sati, djevojka i on uputili su se k automobilu, a ekipa iz BMW-a tada mu se obratila da ih izvuče iz snijega, u kojem su zapeli zbog divljanja s automobilom na stazi. Kada su ga počeli udarati, djevojka ih je pokušala spriječiti, ali i ona je dobila par udaraca. Napad su pokušali zaustaviti 43-godišnjakovi kolege, koji su dotrčali iz kafića, pa je izbila tučnjava.

Ekipa koja je s BMW-om te večeri došla na skijalište počela je plijeniti pažnju jer su driftali po skijaškoj stazi, uništavajući je, nakon što je ovog vikenda Platak posjetilo više stotina izletnika, među njima i cijele obitelji. Nakon tučnjave, policija ih je zatekla kraj automobila zaglavljenog u snijegu. U večernjim satima još je bilo nešto gostiju u kafiću, a među njima su bili i HGSS-ovci koji su se zadržali nakon smjene.

"Kriminalističko istraživanje se nastavlja provedbom svih potrebnih mjera i radnji kako bi se utvrdile relevantne činjenice ovog događaja i po okončanju će biti podnesene odgovarajuće prijave protiv počinitelja", ističu u PU PG.

27. rujan 2023 06:21