StoryEditorOCM
ForumNADMAŠIO SVE MARKE

Ovaj je automobil na autocesti prema moru postao apsolutni hit ljeta: ‘Ovo treba zaštititi‘

Piše mozaik sd
18. kolovoza 2023. - 11:56
U gužvi na autocesti i najskuplji automobili teško mogu upasti u oči, ali hrvatskom oldtimeru to je uspjelo Goran Mehkek/Cropix

Brojni turisti iz europskih zemalja masovno dolaze na Jadran, i to za volanima različitih prestižnih automobilskih marki i modela koji izazivaju zazubice.

Ipak teško da je ijedan od njih ovo ljeto izazvao pažnju kao jedan hrvatski automobil koprivničkih registarskih oznaka.

Riječ je o zastavi 101, popularnome stojadinu, koji se počeo proizvoditi u Kragujevcu prije pedesetak godina i iz čijih su pogona do 2008. izašle na tisuće modela.

Davor, čitatelj Regionalnog portala Bjelovar.live, poslao je fotografiju "stojadina" kojega je snimio na autocesti prema moru. Ta zelena zastava 101 sigurno je primila više od 101 stvari potrebne za ljetovanje, ležaljke, madrace, suncobrane, prijenosni hladnjak...

Ako je suditi po starosti automobila, vjerojatno bi se u prljažniku moglo pronaći obilje stvari s dahom prošlih vremena iz asorimana Jugoplastike ili Ribomaterijala.

"Fotka nas je podsjetila na ne tako davna vremena kada su prometnicama dominirali Stojadini, Fićeki, Jugići, Peglice… Možda mlađe generacije to ne znaju, no ovo je bila jedna uobičajena scena tamo negdje 80-ih godina kada se iz gotovo svih zemalja bivše Jugoslavije, ali i okruženja putovalo na Jadransko more, piše Bjelovar.live.

image

Zastava 101, puna ko brod, koja je privukla pažnju vozača i nevozača
 

Čitatelj Bjelovar LIVE

Fotografija je objavljena na Facebooku i, naravno, izazvala je brojne, zanimljive kometare.

"Mi smo uvijek vozili i bačvicu s 50 l vina. Pa se trndrkaj 8 sati do Zadra. Današnji Česi nam nisu ni blizu kak‘ smo bili natrpani", napisala je jedna komentatorica, a druga je dodala: "Ovo treba zaštititi".

– Ovi su možda 80-ih krenuli kući. Još malo i tu su. Do 2030. su u Koprivnici, glasio je treći komentar.

Zastava 101 ponovno je donijela radost na cestu, kako onima koje je prevozila, tako i drugima na autocesti i izvan nje.

30. travanj 2024 20:56