StoryEditorOCM
ForumKAKAV SPOJ

Ovakvu pizzu još nikad niste probali! Iz Šibenika nam stiže sasvim neočekivan prijedlog, a zvuči jako, jako dobro...

Piše Spiza SD
2. travnja 2023. - 18:22

Volite li pizzu bar upola koliko i mi, do sad ste sigurno već isprobali raznorazne recepte, ali i varijacije na temu. Pa malo deep dish, pa malo napolitana, pa malo calzone. Pa malo sporo fermentirana, pa malo bezglutenska... Međutim kladimo se da do sada niste probali ovakvu. Pizza za koju nam je prijedlog dala šibenska blogerica Nina Bedrica radi se od  - kora za savijaču.

Volite li pite i savijače bar upola koliko i mi, sad se vjerojatno premišljate kako bi to moglo izgledati i je li dobro. Upravo smo to (drugo, jer na fotografiji smo ceć vidjeli kako izgleda) pitali Ninu, a ona nam je vrlo jezgrovito odgovorila: "Odlična". Nije nam preostalo drugo nego užicati recept. A nedjelja nam se baš čini kao savršen trenutak za njegovo isprobavanje. Slažite, motajte, pecite - i uživajte.

Pizza savijača

Sastojci:

6 kora za savijače
200 g sira
200 g šunke
1 jaje
100 g krem sira
200 ml kiselog vrhnja
100 ml jogurta
kečap
origano

Priprema:

Sir naribajte, a šunku narežite na trakice. U zdjeli izmješate jaje, krem sir, vrhnje i jogurt.

Na koru stavite malo smjese s jajem pa poklopite drugom korom. Premažite i nju dijelom smjese pa je poklopite trećom korom. Treću koru premažite kečapom, rasporedite pola količine šunke i sira pa pospite origanom i lagano zarolajte (budite pažljivi jer kore omekšaju od nadjeva).

Prebacite na papir za pečenje pa ponovite postupak s drugim dijelom kora, šunke sira i smjese s jajima (nje malo sačuvajte za premazivanje). 

Premažite svaku savijaču ostatkom smjese s jajima, savijače pospite sezaom i stavite peći na 180°C, 30 - 40 minuta.

02. svibanj 2024 21:57