StoryEditor
ForumSILVER AROW

Ovo je najskuplji automobil na svijetu: cijenom je prestigao i luksuzni Ferrari, nećete vjerovati koliko je ‘iskeširao‘ novi vlasnik

Piše Karlo Huzjak/AK
13. svibnja 2022. - 23:34

Navodno je Mercedes-Benz upravo prodao jedan od svojih najcjenjenijih modela ikad za 142 milijuna dolara (1 milijarda kuna). Dok se čeka potvrda o prodaji, Silver Arrow 300 SLR “Uhlenhaut Coupe” procijenjen je na cijenu tri puta višu od trenutnog najskupljeg automobila za koji je ikada potvrđeno da je prodan - Ferrarija 250 GTO iz 1962, piše Auto Klub.

Iako Mercedes-Benz još nije potvrdio ili demantirao bilo kakvu takvu prodaju, ljudi u Hagertyju su uvjereni da se ova prodaja doista dogodila nakon što su kontaktirali više izvora.

image
Mercedes Benz

Oni navode da je oko 10 ili manje pojedinaca pozvano da prisustvuju privatnom događaju u Mercedes-Benz muzeju u Stuttgartu 6. svibnja 2022.

Svaki od tih pojedinaca zadovoljio je unaprijed određene kriterije koje je Mercedes zahtijevao od osobe kojoj će na kraju prodati 300SLR. U trenutku pisanja ovog teksta, na web stranici Muzeja Mercedes-Benza piše da je zatvoren od 6. do 15. svibnja zbog 'održavanja događaja'.

image
Mercedes Benz

Opet, ako se potvrdi, ovo je daleko najvrjedniji automobil koji je ikada prodan. Dosad najskuplji prodan bio je Ferrari 250 GTO iz 1962. i to za 48.405.000 dolara (351.3 milijuna kuna) 2018. godini.

Iste godine pojavile su se glasine da je još jedan 250 GTO kupljen u privatnoj prodaji za 70 milijuna dolara, ali to tek treba biti potvrđeno.

image
Mercedes Benz

Ako je ovo doista trkaći automobil Silver Arrow za kojeg Hagertyju vjeruju da jest, to je nedvojbeno jedan od automobila s najvećim brojem priča u povijesti.

Sve indicije upućuju na to da je ovaj automobil jedan od samo dva kupea s tvrdim krovom koje je Mercedes ikada proizveo. Bio je to jedan od najmoćnijih trkaćih automobila svog vremena i postavio je temelje za mnoge automobile koje danas poznajemo i volimo.

22. svibanj 2022 20:23