StoryEditorOCM
ForumTRAGEDIJA U ČAKOVCU

Pacijentu umjesto fiziološke otopine ubrizgano dezinfekcijsko sredstvo? ‘Sestre do daljnjeg neće raditi, greška je moguća i ona se dogodila‘

Piše JL
30. rujna 2020. - 21:16

Predsjednica Upravnog vijeća bolnice Čakovec dr. sc. Sonja Tošić Grlač večeras je u razgovoru za Dnevnik Nove TV govorila o tragediji koja se u toj bolnici dogodila tijekom rutinskog postupka hemodijalize. Naime, 62-godišnji Antun Toplek preminuo je nakon što su mu zatajili organi uslijed ubrizgavanja, kako su priopćili iz bolnice, nedopuštenog sredstva.

Nova TV doznaje i da je nesretnom pacijentu umjesto fiziološke otopine ubrizgano dezinfekcijsko sredstvo.

Tošić Grlač izrazila je sućut obitelji preminulog pacijenta i kazala da sestre koje su uključene u ovu tragediju više ne rade.

- Do daljnjega neće ni raditi, rekla je.

Upitana kako je moguće da se dogodila ovakva pogreška, dr. Tošić Grlač kaže kako je dezinficijens u bolnicama uobičajeno sredstvo koje se nalazi na kolicima medicinskih sestara.

- Greška je moguća i, nažalost, ona se i dogodila, kaže.

Objašnjava kako će se profesionalno provesti interni nadzor, te su danas uzete izjave sudionika.

- Sve će se analizirati, interna komisija će ponovno razgovarati sa svima i donijeti svoje mišljenje, a onda će doći i inspekcija Ministarstva, rekla je dr. Tošić Grlač.

Napominje kako se sve dogodilo jučer navečer.

- Bolnica je ujutro obavijestila obitelj. Bila je noć, obitelj smo pozvali ujutro, sve smo obavijestili i sve radimo profesionalno. Danas je u bolnici bila policija, Državno odvjetništvo, a njih zanima što se dogodilo i čija je krivnja. Izuzeli su i neku dokumentaciju, kaže dr. Tošić Grlač za Dnevnik Nove TV.

Tijelo 62-godišnjaka prevezeno je na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu gdje bi se trebalo točno utvrditi od čega je pacijent preminuo.

24. travanj 2024 04:36