StoryEditorOCM
ForumKAKAV LIK

Pernar je živio u Zambiji, htio je pošto-poto na sudu nauditi zatočenim Hrvatima. Evo koliko je novaca potrošio

Piše VIJESTI SD
4. lipnja 2023. - 18:16

Ivan Pernar, koji je svjedočio protiv Hrvata u Zambiji i pokušao im pravno napakostiti, je prilično dugo čekao u Zambiji svoj trenutak u kojem će pred sudom druge države izgaditi ljude koji su poštovali proceduru i samo htjeli posvojiti djecu. 

Također, mnogi su povukli pitanje troškova njegovog puta. Stoga su novinari kontaktirali Ivana Pernara te su ga upitali koliko su ga izašli troškovi putovanja.

"Karta od Lusake do Beča je 500 eura. Smještaj koji trenutno plaćam u Ndoli je 250 kvača na noć, to je oko 13 dolara. Ako jedem za ručak game meat (meso od bizona s rižom i salatom od zelja) plus pivo, to je 140 kvača odnosno sedam dolara. Zapravo, je jeftinije živjeti u Zambiji nego u Hrvatskoj," tvrdi Pernar za Dubrovački dnevnik.

"Ako jedete lokalno voće, veliki ananas je 20 kvača, to je otprilike jedan dolar, kilogram rajčica je također 20 kvača. Piva u restoranu je 20 kvača (dolar), a u dućanu 10 kvača (pola dolara). Uglavnom, jeftinije je nego život u Hrvatskoj," kazao je Pernar koji tvrdi - put ga je koštao manje nego da je došao u Dubrovnik.

image
Marko Todorov/Cropix/Cropix

"Tri noći u hotelu u Dubrovniku koštale bi me kao mjesec dana udobnog života ovdje," kazao je Pernar.

Sandra Benčić je također komentirala i svjedočenje Ivana Pernara protiv hrvatskih posvojitelja na sudu u Zambiji rekavši da "u hrvatskom jeziku ne postoji riječ za to". Nismo imali prilike susretati se s takvim namjernim, ciljanim zlom, istaknula je.

Pernar je, podsjetimo, sudu rekao da je jedan uhićeni Hrvat rođen kao žena, a sad tvrdi da je muškarac. Kazao je i da kao transrodna osoba ne može posvojiti dijete. Kako piše 24 sata, Pernar je napravio pravu dramu sudu, derao se i urlao. Odvjetnici obrane rekli su da će ga optužiti za nepoštivanje suda.

image

Ivan Pernar

/Slobodna Dalmacija

Stručnjaci su u više navrata rekli da su transrodne osobe sasvim sposobne da budu roditelji i da to nigdje u Europi nije zakonom zabranjeno. Takve osobe prolaze kroz tranziciju i procjenu stručnjaka, među kojima sigurno nije Pernar. 

Pernar je kazao i da mu je ta transrona osoba susjed u Zagrebu te da se kandidirao na izborima.

Mnogi su komentirali da moraš zaista biti posebna osoba kad odeš u Afriku, tamo plaćaš smještaj i sam se nudiš da svjedočiš u korist tužitelja. No, očito je i sutkinja prozrela Pernara i njegovo svjedočenje nije koristilo u osudi. Naprotiv, sutkinja je ekspresno oslobodila Hrvate i njihovu posvojenu djecu. 

image
Ahmet Kalajdžić/

Naš novinar i psiholog Damir Pilić napravio je veliku analizu lika i djela Ivana Pernara. Pročitajte je na ovom linku: 

Zašto je Pernar odlučio zagorčati živote najmanje dvanaestoro ljudi i kakva se psihološka slika krije iza takvog čina?

23. travanj 2024 09:01