StoryEditorOCM
ForumUKINUTA ZABRANA

Pijani načelnik pretukao vlasnicu kafića, sada joj opet može prići: ‘U šoku sam, noge su mi se odsjekle‘

Piše vijesti Sd
29. rujna 2023. - 21:27

Bivšem HDZ-ovu načelniku Severina Žarku Žgeli, ukinuta je mjera zabrane približavanja žrtvi. Potvrdila je to za RTL vlasnica kafića koju je pijani načelnik tukao prije tri mjeseca. Da bi stvar bila gora, o tome je sud uopće nije obavijestio. Baš kao ni ženu iz Like o puštanju policajaca osumnjičenih za silovanje.

Prije gotovo tri mjeseca u njezinu kafiću ju je pretukao. A sada joj može slobodno prići. Jer je mjera zabrane približavanja načelniku Žarku Žgeli - ukinuta.

"Pa noge su mi se odsjekle, ali doslovno. Ja od onda otkad se to dogodilo ni ne spavam dobro, sad najnovije sam dobila i šećer od svega toga", izjavila je za RTL Iva Milka Kramarić, vlasnica kafića pa dodaje da se boji za život.

Da joj Žgela može ponovno prići, nitko je nije obavijestio. O svemu je doznala slučajno, nakon što je na kameri ugledala načelnika kako ulazi u trgovinu pokraj njezina kafića. "Htjela sam prijaviti kršenje mjere, na to su mi na policiji rekli da su mjere jednostavno ukinute prema njemu gdje sam ja ostala zgrožena. Ja mislim da sam trebala biti obaviještena od suda, od bilo koga da je netko tko me je istukao da mi se može ponovno približavati, mislim, meni to nije pojmljivo", poručila je Kramarić.

Naročito jer je za drugu dvojicu muškaraca koji su je verbalno vrijeđali, ta mjera i dalje ostala.

"Što da sam ja tamo, što da ja uđem u tu trgovinu kako dolazim često, što da je on tamo", pita se.

image

Žarko Žgela, načelnik u Severinu

facebook

RTL je pokušao doznati kada i zašto je načelniku Severina ukinuta mjera opreza. No, ni on ni Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru na upit nisu odgovorili. S bjelovarskog suda tek su poručili da će u što kraćem roku dostaviti odgovor kada dobiju sve podatke.

"To su sve loši primjeri loše prakse koja je sada takva kakva je radi toga što je na taj način propisana zakonom i radi toga što se žrtvama ne pojašnjavaju prava na njima razumljiv način", govori Una Zečević Šeparović, odvjetnica i članica inicijative ‘Spasi me‘.

Jedan od takvih primjera je slučaj iz Like. Na slobodu, bez ikakvih mjera opreza, puštena su dvojica policajaca osumnjičena za silovanje 33-godišnje žene. Da će se to dogoditi, ni ona nije znala. A upravo to će se promijeniti izmjenama Zakona o kaznenom postupku.

"Na taj način će se ipak osigurati da žrtve svakako budu upozorene kada ili počinitelj bude pušten iz istražnog zatvora ili kada mjere opreza više neće biti na snazi pa da se znaju i psihički pripremiti, a ukoliko je potrebno naravno i fizički zaštiti.", dodaje Zečević Šeparović.

07. svibanj 2024 19:11