StoryEditorOCM
ForumPREMIJER PRESJEKAO:

Plenković: "Nema ni teoretske šanse da cijepljenje u Hrvatskoj bude obvezno!"

Piše PSD
12. srpnja 2021. - 19:23

U ponedjeljak je održana zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a. Nakon toga izjavu za medije dat će predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković, piše N1. 

Prokomentirao je navode kako će covid potpore ići samo cijepljenima, a osvrnuo se i na aktualni proces cijepljenja. 

- Zabilježen je rast broja cijepljenih prvom dozom, što je jako dobro. Razgovore s partnerima i sindikatima nastavit ćemo ovaj tjedan. Mislim da smo našli dobar model- kazao je premijer. 

- Nema teoretske šanse da cijepljenje bude obavezno- odgovorio je na pitanje novinarke.

- Ima resora gdje je situacija iznad prosjeka. Riječ je o potporama, a ne o tome radi li netko u privatnom ili javnom sektoru i dinamiziranju procesa cijepljenja- dodao je.

Odgovorio je i na pitanja o Tomislavu Tomaševiću protiv kojeg je Povjerenstvo pokrenulo postupak.

- Mislim da su kolege iz zagrebačkog HDZ-a već komentirali to. Ne bh u ovom trenutku komentirao rad Povjerenstva- rekao je. 

Ponovno je naglasio da je država stala iza radnika i poslodavaca. 

- Vlada je vodila političku očuvanja radnih mjesta u krizi bez presedana. Ako su vatogasne mjere nešto što se može prevesti na 11,7 milijardi kuna za plaće radnika u privatnom sektoru, za oprost 6 milijardi kuna poreza ili doprinosa, na davanje sredstava za likvidnost, sprječavanje ovrha… Mislim da je paket mjera plus gotovo pa liberalne epidemiološke mejre da su omogućile svima nama da prođemo kroz ovu krizu uz što manje frustracija. Danas imamo više zaposlenih nego 2019., uspjeli smo i da nemamo val stečajeva- kazao je. 

- Ako nastavimo s pametnim, inteligentnim i odgovornim ponašanjem drugi kvartal će biti bolji nego lani”, rekao je Plenković i dodao kako ugostitelju u tome igraju veliku ulogu.

- Malo koja druga zemlja je toliko napravila, ovo su održive, konzistentne i izdašne mjere koje traju godinu i pol dana. Nazivanje vatrogasnim mjerama je minimiziranje- zaključio je. 

02. prosinac 2023 02:41