StoryEditorOCM
ForumNAJSKROMNIJI NOGOMETAŠ

Po Juranovićevoj životnoj priči mogao bi se snimiti film! Stigao je do reprezentacije, a ovo što je napravio Brazilcima graniči s ludošću

Piše MOZAIK SD
10. prosinca 2022. - 20:39

Impresivna je životna priča Josipa Juranovića koji je protiv Brazila odigrao možda i najbolju utakmicu u hrvatskom dresu.

“Ugasio” je Viniciusa, te neumorno jurio s jedne na trugu stranu terena. Protiv Japana je imao 70 šprinteva, a protiv Brazila možda i više.

“Uživamo u ovom trenutku, cijela ekipa je odigrala jako dobru utakmicu protiv kvalitetnog suparnika. Zasluženo smo u polufinalu,” kazao je.

Šira hrvatska javnost upoznala je Josipa na utakmici protiv Škotske na Euru 2020. u kojoj je debitirao za Vatrene na velikom natjecanju s 25 godina i odmah sudjelovao kod gola za 1:0.

Ovo što je sinoć napravio Brazilcima, graniči s ludošću.

Juranović je 2014. bio amater i prijavio se na nagradni natječaj kojeg je organizirao Nike i bio najbolji među prijavljenima u Hrvatskoj te otišao na finale u London za najboljeg svjetskog amatera.

Nije osvojio tu titulu, ali to je u njegovoj priči najmanje bitno.

U finalnoj utakmici u Zagrebu gledali su ga Mandžukić i Kovačić te mu tada, kao potpunom anonimcu, uručili prigodne nagrade. On je te 2014. rekao: "Dao Bog da za igram nekad za Hrvatsku", sedam godina nakon te izjave zaigrao je za Hrvatsku i to čak na Euru s Kovačićem koji ga je došao gledati te 2014.

A sinoć je rasturio i na Svjetskom prvenstvu. Poslije osvojenog natječaja završio je u Hajduku, postao i kapetan, a danas igra u Celticu i živi život profesionalnog nogometaša kojeg je 2014. samo sanjao.

“U životu treba dobiti priliku, i dobiješ je, svatko od nas, Netko je iskoristi, netko ne. Iskoristi je onaj koji je pošten i koji radi. Sam je krenuo, borio se, svaka mu čast. To je ogledalo hrvatske reprezentacije”, kazao je izbornik Dalić za Juranovića.

Nazivaju ga najskromnijim nogometašem, a životnu sreću dijeli sa samozatajnom Riječankom koja je njegovo srce osvojila prije pet godina.

Svoju tri godine mlađu Lanu upoznao je preko zajedničkog prijatelja. Rođeni Zagrepčanin u to je vrijeme igrao u Hajduku, a lijepa plavokosa Riječanka je bila na prvoj godini studija. Prije dvije i pol godine ušli su u vezu i zaručili se.

Taj su važan dan obilježili svečanim ručkom a uz to su proslavili i njezinu diplomu budući je Lana Miholjević prošle godine završila prvostupanjski studij na Kemijsko-tehnološkom fakultetu, smjer prehrambena tehnologija.

Osim zaručničkog prstena i buketa ruža, darovao joj je tortu na kojoj je pisalo ‘Marry me‘! Skromni nogometaš svojedobno je otkrio da mu se kod zaručnice najviše sviđa njezina dobrota.

image
Adrian Dennis/Afp
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Jack Guez/Afp
image
Ina Fassbender/Afp
image
Ina Fassbender/Afp
image
Nelson Almeida/Afp
27. travanj 2024 18:33