StoryEditorOCM
ForumDRAMATIČNO OD STARTA

Počelo je suđenje klanu Velje Nevolje: po ulasku u sudnicu zaprijetio onima koji surađuju s tužiteljstvom, našli se oči u oči s obiteljima ubijenih

Piše PSD
10. ožujka 2022. - 18:41

Na početku suđenja Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i ostalim članovima njihove zločinačke skupine prekjučer je u zgradi Specijalnog suda u Beogradu zavladalo opsadno stanje. To da izvanredne mjere sigurnosti nisu korištene bez razloga potvrđuje i činjenica da je Belivuk odmah po ulasku u sudnicu prijetio svjedocima koji su se odlučili na suradnju, javlja Blic

Prema njihovom izvoru, atmosfera u sudnici bila je napeta jer su u istoj prostoriji, osim optuženih, bila i dva svjedoka suradnika, Bojan Hrvatin i Nikola Spasojević, koji su sklopili sporazum s tužiteljstvom i odlučili svjedočiti i detaljno opisati krvave zločine klana. 

Hrvatin i Spasojević nisu sjedili u loži za optužene, već su bili u drugom dijelu sudnice, dok je oko njih stajao veći broj stražara.

- Čim je ušao u sudnicu, Belivuk se okrenuo prema dijelu gdje su sjedili Hrvatin i Spasojević. Dodao je: "Pi*ke!", najvjerojatnije aludirajući na činjenicu da su njih dvojica, koji su, prema vlastitom priznanju, sudjelovali u ubojstvima i uklanjali leševe, "izdali klan i dogovorili suradnju s nadležnim vlasti” – objašnjava izvor.

Kaže i da su oni upućeni u okolnosti Belivukove riječi protumačili kao prijetnju.

Uz optužene i svjedoke suradnike, oči u oči s optuženima su se našle i udovice ubijenih - Gorana Veličkovića, Milana Ljepoje i Zdravka Radojevića, koje u ovom postupku imaju status oštećenih.

Supruga pokojnog Gorana Veličkovića, koji je također bio navijač Partizana, pokušala je ući u sudnicu odjevena u majicu s otisnutim likom svog supruga, s natpisom: "Gore na nebu je vojska prava ".

Kako navodi izvor, pravosudni policajci joj nisu dozvolili da uđe pa je preko majice morala odjenuti kaput. kako bi prisustvovala suđenju. 

Osim Belivuka i Miljkovića - koji se terete da su bili organizatori kriminalne skupine koja je počinila pet teških ubojstava, trgovala drogom, oružjem, otimala i silovala - na optuženičkoj klupi je još 28 osoba. Jučer su samo Belivuk i Miljković izašli za govornicu i kratko govorili.

05. svibanj 2024 19:04