StoryEditorOCM
ForumPRELAZI U PJEŠAKE

Počinitelj više prometnih prekršaja vozio pod zabranom, dobio mjesec dana zatvora i godinu dana zabrane vožnje, a s Opel Astrom može se pozdraviti

Piše PSD
24. studenog 2021. - 13:24
Policijski službenici zaustavili su 38-godišnjaka na zagrebačkim Srednjacima (ilustracija)Joško Šupić/Cropix

Policijska uprava zagrebačka javlja o slučaju 38-godišnjaka koji je pod zabranom upravljao osobnim automobilom marke Opel Astra zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom ulice Srednjaci, gdje su ga zaustavili policijski službenici.

Obavljenim nadzorom vozila i vozača utvrđeno da je isteklo važenje prometne dozvole za vozilo, da vozač nije bio vezan sigurnosnim pojasom, da kod sebe ne posjeduje osobnu iskaznicu, dok je ponuđeni test na droge odbio, piše HAK Revija.

Po utvrđenom vozač je uhićen, a vozilo privremeno oduzeto zbog više pravomoćnih presuda zbog počinjenih prekršaja u prometu.

image
Zagrebački prometni prekršitelj morao se oprostiti s Opel Astrom (ilustracija)
Vojko Bašić/Cropix

Na sudu je 38-godišnjak proglašen krivim te kažnjen zatvorskom kaznom u trajanju od 30 dana, novčanom kaznom u iznosu od 950 kuna te mu je sud izrekao i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od 12 mjeseci, dok je predmetno vozilo s pripadajućim ključem oduzeto i postaje vlasništvo Republike Hrvatske, piše HAK Revija.

29. rujan 2023 17:31