StoryEditorOCM
ForumSPREMA SE FEŠTA

Pogledajte atmosferu u ‘Crotterdamu‘, stigli i tamburaši, ‘opalili‘ hit ‘Lijepa li si‘, a lijepe se pedesetice eura

Piše Frane Vulas/sd
18. lipnja 2023. - 16:37

Tek je rano poslijepodne, a centar Rotterdama pun je hrvatskih navijača. Na trgu ispred stare gradske vijećnice već je stotine hrvatskih navijača, pjeva se, skandira, pale se baklje...

"Nije u šoldima sve, neka te tu kraj mene..." - pjeva se u centru "Crotterdama". Između 25 i 30 tisuća hrvatskih navijača se očekuje na večerašnjem finalu Lige nacija, u susretu Hrvatske i Španjolske (20.45).

A tko je rekao da neće doć?! Teškom mukom našli smo i španjolske navijače u centru Rotterdama. Grupicu od dvadesetak navijača Španjolske našli smo zavučenu u jednom wine baru, u sporednoj uličici. Bubanj je spreman, bubnjar se zagrijava, ali Hrvata će na stadionu biti višestruko više i neće ni španjolski navijači imati lagan zadatak na večerašnjem finalu Lige nacija na stadionu De Kuip.

image
Ante Cizmic/Cropix
image
Ante Cizmic/Cropix
image
Ante Cizmic/Cropix
image
Ante Cizmic/Cropix
image
Ante Cizmic/Cropix

Za dodatno podizanje atmosfere među hrvatskim navijačima u Rotterdamu pobrinuli su se tamburaši. Prekaljeni tamburaški band iz Širokog Brijega ‘Dukati‘ užario je sve. Prvo je na repertoaru bila ‘Lijepa li si‘, potom ‘Inati se Slavonijo‘...

Raspametili su se navijači. U roku odmah harmonika je bila nakićena eurima, kako bi kojeg navijača, ovisno valjda o kraju iz kojeg dolazi i glazbenim preferencijama, pjesma pogodila u srce, tako bi se uhvatio novčanika. Najčešće su na harmonici ostavljali ‘pedesetice‘.

07. svibanj 2024 02:44