StoryEditorOCM
ForumSRETNI GAY SUPRUŽNICI DRAŽEN ILINČIĆ I ALEN KOVAČ

Pogledajte fotografije s izložbe o gay vjenčanjima brojnih hrvatskih LGBT parova!

Piše SD
12. listopada 2018. - 11:12
10363855

HTV-ov novinar kulture Dražen Ilinčić (56) došao je u društvu svog odabranika Alena pogledati izložbu nazvanu 'Sva naša vjenčanja' postavljenu u zagrebačkoj gradskoj knjižnici Bogdana Ogrizovića koju je organizirala udruga Dugine obitelji, piše Glorija.

Izložba se bavi gay vjenčanjima u Hrvatskoj, a sretan par se fotografirao kraj svojih privatnih fotografija s vjenčanja.

Na izložbi su prvi puta javno predstavljene privatne fotografije desetak istospolnih parova koje su sklopile životno partnerstvo u Republici Hrvatskoj ili brak izvan nje. U našoj galeriji pogledajte fotografije sretnih gay parova.

Ilinčić i njegov 17 godina mlađi partner Alen Kovač vjenčali su se deset mjeseci nakon izglasanog Zakona o životnom partnerstvu, odlučili su ozakoniti svoju vezu i postati svojevrstan simbol liberalizacije prava homoseksualaca u Hrvatskoj. Kao poznata osoba otvoreno je pričao o svojoj homoseksualnoj orijentaciji, a i prvo je 'lice' koje će dopustiti fotografiranje na sklapanju životnog partnerstva.

- Alen je zapravo došao na tu ideju. Svi su dosad odlično reagirali na našu odluku. A hoće li biti loših reakcija? Nikad nisam razmišljao negativno niti se opterećivao time. Možda nam netko dođe s transparentom pred vijećnicu, ali što sad - izjavio je tada Dražen i dodao kako je zadovoljan jednostavnom birokracijom prilikom realizacije sklapanja životnog partnerstva.

'Nakon svega sjeli smo na kavu i osjećali se baš zaneseno', ispričao je poznati novinar, vidno sretan zbog njihove odluke, navodi Glorija.

15. lipanj 2024 20:00