StoryEditorOCM
ForumU DEBELOM HLADU STARIH MASLINA

Pogledajte malu drvenu montažnu kuću - na kotačima je i dizajnirana je kako bi u što manjoj mjeri utjecala na predivnu sredinu u kojoj se nalazi

Piše Dom i dizajn
28. ožujka 2019. - 14:31
Kuća na kotačima 1

 

Kako vam zvuči buđenje s prekrasnim pogledom na more u debelom hladu starih maslina? Znamo. Zvuči kao raj na zemlji. I ona to zaista i je. Škotska dizajn tvrtka Echo Living osmislila je ovu malu solarnu kuću koju se trenutno nalazi na grčkom otoku Kreti - piše Dom i dizajn.

 

Kuća je na kotačima i dizajnirana je kako bi u što manjoj mjeri utjecala na predivnu sredinu u kojoj se nalazi. Sagrađena je i dovezena iz Škotske te smještena ispod tri vrlo stara maslinova stabla. Ovu kuću na kotačima naručio je učitelj joge iz Glasgowa koji je želio dom koji će se na najbolji način integrirati ispod ova tri stabla i imati nesmetan pogled na more. Ekipa dizajnera iz Echo Livinga ozbiljno je shvatila izazov i osmislila modernu minimalističku eko kuću koja je odjevena u bijelo drvo, a sastoji se od dnevnog boravka s kaminom povezanog s terasom, kuhinje, male spavaće sobe, tuša i kompost toaleta. Voda se pumpa u kuću iz obližnjeg sela, a noću kuća koristi 12v LED rasvjetu.

 

 

Foto: ecofriendlyhouses.net

 

 
19. travanj 2024 17:35