StoryEditorOCM
ForumNASTAVLJENA POTRAGA

Pojavila se nova snimka nestalog Mateja u trku; Srpski mediji tvrde da se hrvatska delegacija vratila u Zagreb; Oglasili se i prijatelji iz Splita

Piše Piše PSD
12. siječnja 2022. - 00:11

Srpska policija je u potrazi za nestalim Matejem Perišem tijekom utorka pretraživala Dunav nizvodno od Pančevačkog mosta. Kako doznaje Pink, i Sava i Dunav intenzivno se pretražuju nakon saznanja da je signal Matejevog mobitela registriran pored ograde na Savskoj promenadi što se podudara sa snimkom na kojoj se vidi da mladić prilazi ogradi pored rijeke.

Snimka potvrđuje da oko Mateja nije bilo nikoga pa ako se točnim pokažu pretpostavke da je završio u rijeci, to je učinio ili svojom voljom ili kao rezultat neke nezgode.

Kako navodi isti izvor, Matejev mobitel još uvijek nije pronađen, a sve novosti oko potrage prenose se Matejevom ocu Nenadu Perišu.

image
Potraga na Savi
Tom Dubravec/ Cropix

Pink piše i kako su se hrvatski policajci vratili danas u Zagreb, a teškim uvjetima unatoč, potraga se nastavlja i idućih dana.

U večernjim satima utorka pojavila se još jedna snimka nadzorne kamere koja je zabilježile posljednje trenutke Mateja Periša prije nego što je misteriozno nestao. On je 31. prosinca snimljen u 1.44 sati kako trči Karađorđevom ulicom prema Brankovom mostu, samo što je ovaj dio snimljen iz drugog kuta, ispred istog objekta, svega nekoliko sekundi kasnije.

Redakciji beogradskog Blica mailom se javio i jedan od Matejevih prijatelja.

- Prolazimo kroz izrazito traumatično razdoblje - ono je započelo nestankom našeg dragog prijatelja, a nastavilo se kroz medijsku difamaciju i kojekakve lažne informacije koje svakodnevno dovode u pitanje naš integritet, moral i, što nam najteže pada, odnos prema našem prijatelju Mateju, stoji u reagiranju.

Tvrdi i da dobivaju poruke neprimjerenog sadržaja sve otkako je počela potraga za njihovim prijateljem.

- Kulminacija svega je konstantno uznemiravanje i poruke neprimjerenog sadržaja koje primamo od trenutka kada je naš boravak u Beogradu postao naslovna priča, napisao je mladić.

Ističe i da svi oni pokušavaju biti maksimalna podrška Matejevoj obitelji i istražiteljima koji rade na njegovom pronalasku. Dodaje i kako vjeruje da će Matej biti pronađen.

Podsjetimo, Matej Periš nestao je u Beogradu u noći na 31. prosinca. Iz nepoznatog razloga on je oko 1.20 sati istrčao iz kluba 'Gotik' i od tada mu se gubi svaki trag.

25. travanj 2024 19:30