StoryEditorOCM
ForumHITAC U GLAVU

Pokušaj ubojstva u Zagrebu: policija i dalje traga za bjeguncem, otkrivene veze počinitelja sa žrtvom

Piše Dušan Miljuš i Marin Dešković/JL
26. veljače 2023. - 16:38

Nakon što je više sati bila pod nadzorom policije, žena koja je vozila crni BMW u kojem je bio muškarac kojeg dovode u vezu s pucnjavom u zagrebačkom naselju Špansko, u subotu navečer je, kako smo neslužbeno doznali, i uhićena, piše Jutarnji list.

Ali, nije progovorila ni riječ o događaju od petka navečer, kada je u Ulici Dobriše Cesarića 1, kako policija sada pretpostavlja, njezin suputnik ispalio hitac u glavu Krešimiru G. (43) na parkiralištu nasuprot stambene zgrade u kojoj živi s obitelji.

Kakav će biti daljnji tijek događaja, teško je predvidjeti jer policija još nastoji ući u trag osobi koju dovodi u vezu s pucnjavom, ali do zaključenja izdanja nisu ga uspjeli pronaći. Pretpostavlja se da je, nakon što je ispalio hitac iz vatrenog oružja u glavu Krešimiru G., počinitelj odbacio mobitel jer je policija negdje na tom području zadnji put locirala signal njegova mobitela.

image

Vozačica je prilikom okretanja ‘sedmice‘ zahvatila rubnik, što policajcima ukazuje da je bila pod stresom i da nije očekivala takav rasplet događaja

Ronald Goršić/Cropix

Jedna je od pretpostavki da je susret počinitelja s Krešimirom G. bio dogovoren ili da je par koji ga je čekao u BMW-u znao da će naići. Kad je muškarac iz BMW-a prišao Krešimiru G., među njima je, prema riječima očevidaca, došlo do prepirke i u jednom je trenutku odjeknuo hitac. Krešimir G., koji je bio u crnoj majici i hlačama, srušio se na tlo i ostao ležati u krvi.

Bjegunac iskoristio schengen

Počinitelj je potrčao prema vozilu i ušao s desne strane, a vozačica je prilikom okretanja "sedmice" i zahvatila rubnik što policajcima ukazuje da je bila pod stresom i da nije očekivala takav rasplet događaja.

Krešimira G., kojeg susjedi u zgradi znaju kao taksista, i muškarca koji je u njega pucao povezuje to što je žrtva svojedobno radio kao redar u jednom popularnom narodnjačkom klubu na zagrebačkoj Ilici kojeg je osumnjičeni bio suvlasnik.

Pitanje je jesu li i nakon toga ostali u nekim poslovnim odnosima, no očito je povod žustroj svađi koja je okončana pucnjavom bio neki njihov neraščišćeni odnos.

image

Postoji i pretpostavka da bi se nakon što s odvjetnikom ‘složi priču‘ o događaju bjegunac sam mogao predati policiji ili doći u pratnji odvjetnika

Ronald Goršić/Cropix

Policija zna identitet sumnjivca i već ga ima evidentiranog zbog događaja s elementima nasilja. Neke su od pretpostavki da je počinitelj već napustio Zagreb i Hrvatsku, ali ne zadugo. Mogao je neometano otići iz Hrvatske prema nekoj od zemalja EU jer nema granične kontrole.

Naime, postoji i pretpostavka da bi se nakon što s odvjetnikom "složi priču" o događaju sam mogao predati policiji ili doći u pratnji odvjetnika. A dok za njim nema javne tjeralice, svi oni koji bi mu mogli pružiti utočište možda će se poslije opravdavati kako nisu znali da pomažu bjeguncu ili da ga skrivaju pred zakonom. Očito, policija smatra da će do sumnjivca doći i bez pomoći javnosti, piše Jutarnji list.

26. travanj 2024 22:30