StoryEditorOCM
ForumKELEMINEC I NJEGOVI EKSTREMISTI HTJELI ODRŽATI MITING U SPOMEN PODRUČJU U JASENOVCU

Policija ih blokirala pa su izveli performans kod naplatnih kućica

Piše Mate Piškor
6. svibnja 2018. - 13:08
IMG-20180506-WA0002

 

 

Oko 40 članova Autohtone Hrvatske stranke prava (A-HSP) pokušalo je u nedjelju prijepodne doći do Spomen područja Jasenovac, no u toj ih je nakani spriječila policija, koja je njihov autobus zaustavila na izlasku s autoceste u blizini Jasenovca - javlja Jutarnji.hr.

Predsjednik A-HSP-a Dražen Keleminec bio je ogorčen zbog takvog poteza policije.

- To je sve po zapovijedi Milorada Pupovca, ustvrdio je Keleminec.

Nakon toga, on i ostali okupljeni priredili su svojevrsni performans pored naplatnih kućica. Uz cestu su zabili stotinjak malih drvenih križeva i zapalili su lampaš uz svaki od njih.

- Nismo došli provocirati, nego odati počast svima ubijenima u logoru od 1941. do 1945. godine, ali i do 1950. godine, izjavio je Keleminec, prema čijoj tvrdnji se do tada u Jasenovcu u logoru odvijalo ubijanje Hrvata.

Nakon kratkih govora kod naplatnih kućica svi okupljeni su sjeli u autobus i napustili lokaciju koju je osiguravao veći broj redovnih i interventnih policajaca te njihovih kolega u civilu. Incidenata tijekom skupa nije bilo.

U sisačko-moslavačkoj Policijskoj upravi su uredno zaprimili prijavu održavanja skupa, ali je sudionicima onemogućen dolazak na prostor Spomen područja Jasenovac.

Mate Piškor

Mate Piškor

Mate Piškor

 

02. svibanj 2024 00:32