StoryEditorOCM
ForumAPEL SVIMA

Policija na presici u Beogradu: ‘Rezultati obdukcije će najvjerojatnije biti poznati sutra. Obitelj je prva koja treba saznati je li to Matej‘

Piše JL
18. svibnja 2022. - 19:55

Srpski MUP obavijestio je danas Nenada Periša, oca nestalog Mateja Periša, da je u Dunavu nađeno tijelo s odjećom koja odgovara opisu one koju je njegov sin nosio u noći nestanka.

U 19 sati javnosti su se iz Beograda obratili policijski dužnosnici i otkriti još detalja o ovom slučaju.

- Izvršit će se DNK analiza. Vidjet ćemo u suradnji sa srpskom policijom koje će radnje još trebati provesti ovih dana, hoće li se raditi toksikološki nalaz i je li to uopće moguće - rekao je pomoćnik glavnog ravnatelja hrvatske policije Antonio Gerovac​, koji bi u Beogradu trebao ostati do petka.

Prethodno je govorio i za N1

- U kontaktu smo s Nenadom Perišem i bit ćemo dok god to bude trebalo. Rezultati obdukcije bi, najvjerojatnije, trebali biti poznati sutra. Obitelj je prva koja treba saznati je li to Matej - poručio je Gerovac.

- O svim detaljima ćemo, logično i prirodno, obavijestiti prvo njega, ovo sve što možemo reći je općenito, a njemu ćemo reći detalje koje ćemo saznati danas i sutra - dodao je.

S tamošnjom policijom Gerovac će se sastati već večeras kako bi raspravili što još trebaju poduzeti danas i u četvrtak. Na pressici je dodao i kako će obdukcija vjerojatno biti obavljena sutra.

Apelirao je i na medije.

- Imam apel, kao i uvijek, mislim da su čak i mediji, ovi mainstream, u konkretnom slučaju bili korektni. Međutim vijesti koje su se pojavljivale, koje su upućivale na to da je Matej možda bio ubijen, to molim da se ne radi. Srpska policija je korektno izvještavala medije i Matejevu obitelj i takve stvari ne pomažu jer se policija onda mora koncentrirati na te lažne vijesti - zaključuje Gerovac.

- Tijelo muškarca će biti odvedeno na obdukciju gdje će se sukladno proceduri probati utvrditi uzrok smrti kao i činjenica da će se utvrđivati radi li se o nestalo Mateju - naveo je Gerovac potom u izjavi za medije, javlja Dnevnik.hr.

Sa srpskom policijom će vidjeti koje radnje će se još morati provesti i hoće li to biti moguće. - Sve ovisi o činjenici iz kojeg genetskog materijala će se raditi DNA - iz krvi, mekog tkiva, kosti... O tome ovisi vrijeme trajanja analize. Sve okolnosti o pronalasku tijela će se tek utvrđivati.

Nenad Periš: Kći mi je rekla: 'Tata, otiđi po Mateja'

Čekali smo vijest, čekali smo istinu i ta istina se na kraju pokazala takva kakva jest, bolna, nikakva, teška, kazao je za HRT Nenad Periš.

- Kao što sam govorio, moram biti spreman na sve to. Možda će nekome biti čudno, ali koliko god bilo bolno i teško, a vjerujte mi da je strašno teško, čovjek mora imati nadu. Mene moja vjera uči da nada uvijek postoji. Iako se rastanak dogodio, nada da ćemo se ponovno sresti nikad neće prestati biti tu - rekao je Nenad Periš i zahvalio svima koji su pomogli "da se istina pronađe".

image

Screenshot/HRT

Nenad je nakon dojave srbijanskog MUP-a odlučio otići u Beograd. Zasad još nema službene potvrde da se radi o Mateju Perišu. Čeka se nalaz obdukcije, toksikološke i DNK analize, kojima će se utvrditi identitet, za sada NN osobe, kao i uzrok smrti.

- Moramo obaviti te formalnosti. Moramo obaviti formalnosti. Matej je tu sa mnom i uvijek će biti. Da, pet mjeseci kasnije. Ono što mi je rekla kći: "Tata, otiđi po Mateja, dovedi ga kući". To ću napraviti u ova dva, tri dana. On je s nama i uvijek će biti s nama - poručio je potreseni Nenad Periš.

23. travanj 2024 23:13