StoryEditorOCM
ForumSRBIJA NA NOGAMA

Policijska načelnica otkrila nove detalje, javio se Dankin ujak i demantirao veliku zabludu o djevojčici: ‘Mutno je...‘

Piše Vijesti SD
1. travnja 2024. - 08:49

Policijska načelnica Bojana Otović Pjanović gostovala je u TV emisiji na RTV Pink gdje je govorila o nestanku Danke Ilić (2).

"Aktiviranje platforme je bilo u 19:10 sati, ali to ne znači da MUP nije istog trenutka po dobivenoj prijavi preventivno aktivirao sve granične prijelaze i pojačao kontrolu u svim mogućim pravcima. U 14 sati, malo ranije, možda minutu do dva, pojavila se policijska patrola na licu mjesta, minutu nakon dolaska oca, koji nije bio prisutan na licu mjesta. Istog trenutka kada dobijemo prijavu, kolega koji sjedi u dežurnoj službi on preventivno aktivira sve granične prelaze", rekla je Otović Pjanović, piše Blic.

Rekla je da su snimku dobili u subotu i da su svi u roku od pet minuta bili na mjestu na kojem su je i provjerili. "Naravno da je puštanje snimke išlo uz koordinaciju. Ne mogu govoriti o detaljima, svi smo jutros radili do pola pet, osobno smo kontaktirali tog gospodina koji ju je napravio".

Govorila i o majci nestale Danke Ilić i rekla da je majka u drugom stanju, i da se zbog toga nije podvrgla poligrafskom ispitivanju. Naglasila je da majka nije odbila poligrafsko testiranje, već da zbog njene trudnoće rezultati ne bi bili vjerodostojni.

"Majka je ključna, ona je prva bila na licu mjesta. Možda je i sad u policiji", rekla je.

Oglasio se ujak malene Danke, Stefan Dragomirović.

Prema njegovim riječima, Danka zna hodati. Tog dana kad je nestala, trčala je po dvorištu. "Danka vjeruje ljudima, rijetko kad i zaplače", rekao je. Komentirao je i snimku iz Beča, na kojoj se vidi curica koja nalikuje na Danku u pratnji dvije žene.

"Video je jako mutan, pa ne mogu sa sigurnošću tvrditi da je to Danka. Po hodu i kosi djevojčice, djeluje mi kao da bi mogla biti ona, ali to ništa nije sigurno. Odakle oni znaju da su te žene iz Rumunjske, tko je snimio taj video? Dosta stvari se tu ne poklapa. Ali mi bi najviše na svijetu voljeli da ona dođe kući. Čekamo neku službenu potvrdu", rekao je za Blic.

Rekao je da je Danka mirno dijete i da vjeruje ljudima. Obitelj ne gubi nadu. Osvrnuo se i na to kako je njegova sestra, Dankina majka.

"Svi krive moju sestru, a nitko ne zna kako je njoj. Možda djeluje hladno, ali se jede iznutra. Nema njene Danke, njene kćeri. Zamislite samo kako je tek njoj, a da ne govorim što je na svu tu muku još i trudna i ne smije biti pod stresom", rekao je Dankin ujak.

01. svibanj 2024 06:20