StoryEditorOCM
ForumSTIGAO NALAZ

POTVRĐEN NOVI SLUČAJ KORONAVIRUSA U HRVATSKOJ Riječ je o osobi iz uskog kruga obitelji zaraženog bračnog para iz Ernestinova

Piše Nikola Patković/JL
14. ožujka 2020. - 23:06

Potvrđen je i treći slučaj zaraze koronavirusom u Osječko-baranjskoj županiji. Izvijestio je o tome Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije, a nakon što je u KBC Osijek stigao nalaz za prvi od 12 uzoraka nalaza koji su tijekom subote poslani u Zagreb.

Riječ je o osobi iz uskog kruga obitelji bračnog para iz Ernestinova, inače prvih zaraženih osoba u Osječkoj županiji. Podsjetimo, oni su oboljeli nakon što su bili u kontaktu sa svojim zetom kojemu je u Zagrebu bolest potvrđena u petak.

Odmah su se javili KBC-u Osijek gdje su prema protokolu hospitalizirani, a onda je u noći s petka na subotu potvrđeno da imaju koronavirus. Na analizu u Zagreb poslani su uzorci pet članova njihove obitelji i još sedmero građana koji nisu s njima obiteljski povezani. Prvi nalaz potvrdio je zarazu kod jednog od njih, a ostali rezultati očekuju se tijekom ove noći i sutrašnjeg jutra.

25. travanj 2024 04:20