StoryEditorOCM
ForumFOTO: OPSADNO STANJE U ZAGREBAČKOM PREDGRAĐU

Povratak osumnjičenog ubojice na mjesto gdje su zaklani njegova strina i posinak

Piše Jutarnji.hr/ Zadarski.hr
13. studenog 2019. - 19:23
rekonstrukcija_minkovic3-131119

Nepunih godinu dana nakon strašnog zločina 36-godišnji Damir Minković je ponovno bio na mjestu događaja, kod obiteljske kuće u III. Strugama na zagrebačkoj periferiji, gdje su 24. studenog prošle godine ubijeni njegova strina Marija Minković (77) i njezin 50-godišnji posinak Siniša, osoba s posebnim potrebama.

Za njihovo brutalno ubojstvo optužen je upravo Damir Minković. On je jučer lisicama vezanih ruku i nogu doveden iz zatvora u Remetincu kako bi prisustvovao očevidu koji je proveden odlukom sudskog vijeća zagrebačkog Županijskog suda u sklopu suđenja za dva teška ubojstva. Prema optužbi, zaklao ih je iz koristoljublja, kako bi se domogao strinina novca.

Optuženi Damir Minković živio je sam u jednom dijelu kuće, a njegova strina s posinkom je živjela u susjednoj kućici te ih je dijelio samo vanjski zid, a imali su i odvojene ulaze i dvorišta. Majku i sina susjedi su pronašli mrtve u kući 24. studenog ujutro, a Damir Minković je ranije, vjerojatno oko 7 ujutro, otišao na autobusnu postaju i zaputio se u Beograd na odmor s djevojkom.

Nekoliko dana kasnije, nakon povratka iz Srbije, Minković je uhićen pod optužbom za dva teška ubojstva. Naime, jedna susjeda vidjela je Minkovića kritičnog jutra na stajalištu autobusa u Strugama. Ispričala je istražiteljima da je vidjela kako je, prije nego što je ušao u ZET-ov autobus, nešto odbacio u obližnji kontejner.

Policija je nakon toga pretražila sadržaje svih kontejnera u blizini te je u jednom od njih pronađen nož s tragovima krvi. Vještačenjem je utvrđeno da se radi o tragovima krvi žrtava, a sam nož povezali su s Minkovićem ne samo na temelju spomenute izjave svjedokinje nego i na temelju njegovih fotografija na Facebooku. Naime, on se fotografirao upravo s takvim nožem te je slike objavljivao na svojem profilu.

25. travanj 2024 08:37