StoryEditor
ForumJEDAN OD UHIĆENIH

Pozadina velike akcije USKOK-a: proslavljeni TV kuhar nakon poslovnih krahova u tajnom laboratoriju kuhao amfetamin, policija ga nadzirala godinu dana

Piše Marin Dešković/Jutarnji list
7. ožujka 2020. - 15:27
Dejan MarkusPrivatni album, HANZA MEDIA

Dejan Markus (43), Beograđanin sa zagrebačkom adresom koji se kao kulinarski stručnjak proslavio u srpskoj kulinarskoj emisiji 'Kuhati sa srcem', a koji je prije mjesec dana uhićen u Sloveniji s tri kilograma tekuće amfetaminske baze, jedan je od osumnjičenika u najnovijoj akciji policije i Uskoka u sklopu koje je u petak navečer uhićeno deseetak osoba, piše Jutarnji list.

Akciju kodnoga imena 'Exotic' finalizirale su u subotu policije nekolko zemalja u regiji, a Markus je, po svemu sudeći, početkom veljače uhićen u Sloveniji nakon što su ga policija i Uskok tajno nadzirali godinu dana.

Osumnjičenicima se, između ostaloga, kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, na teret stavlja da su sami izrađivali amfetamin u tajnom labaratoriju, odnosno kuhali ga iz amfetaminske baze, upravo onakve s kakvom je Markus bio uhićen.

Dakle, na kraju bi moglo ispasti da je Markus zaista nastavio s kuharskom karijerom, ali da je kuhao amfetamin.

U akciji su osim hrvatske policije sudjelovala nizozemska, švicarska, srbijanska, slovenska, njemačka i austrijska policija.

Inače, Markus je krajem 2012. svoje kulinarske vještine u jednom je trenutku zamijenio vinom, zbog čega su ga mnogi poznavatelji prilika prozvali “čovjekom vinom”. Otvorio je vinariju u zagrebačkoj Vlaškoj, a potom lansirao i butik knedli u Oktogonu, međutim sve je bilo kratkog vijeka.

Početni uspjesi pretvorili su se u debakl pa su trpjela financijska poslovanja njegovih tvrtki koje su završile u stečaju.

Izdvojeno

10. srpanj 2020 03:10