StoryEditorOCM
Forum10.300 ZARAŽENIH

Požari i neredi na prosvjedima protiv covid mjera u Bruxellesu, AFP-ov fotoreporter: Gađali su policiju svačim, uzvratili su im topovima i suzavcima!

Piše Hina
21. studenog 2021. - 18:04

Izbili su sukobi na prosvjedima protiv novih covid mjera u Bruxellesu, gdje su se danas, po procjeni policije, okupili desetci tisuća ljudi.

Prosvjedna povorka je krenula mirno, ali je policija zatim upotrijebila vodene topove i suzavac protiv skupine koja ih je gađala svakojakim predmetima, izvijestio je fotograf AFP-a.

image
Kenzo Tribouillard/AFP


Tijekom sukoba neki su prosvjednici bili maskirani i nosili su flamanske zastave.

Izravan sukob s interventnim snagama dogodio se blizu četvrti u kojoj su europske ustanove i vlada u Bruxellesu.

image
Kenzo Tribouillard/AFP


Oko 35.000 ljudi, po procjeni policije, sudjelovalo je u prosvjednoj povorci protiv novih covid mjera koje je vlada obznanila u srijedu.

image
Hatim Kaghat/AFP


Sudionici prosvjeda održanog pod geslom "Zajedno za slobodu", uglavnom su kritizirali odluku vlasti o zabrani ulaska necijepljenih u mjesta kao što su restorani i barovi.

Belgija, koja je u srijedu uvela opću obvezu nošenja maske, želi uvesti i obvezan rad od kuće za zanimanja koja to omogućuju, kako bi se suzbilo naglo širenje epidemije u zemlji.

image
Hadrien Dure/AFP


Ta zemlja gdje je ovog tjedna u prosjeku prijavljeno gotovo 10.300 novozaraženih na dan, ima dinamiku širenja virusa kakva nije zabilježena godinu dana.

image
Hadrien Dure

Zemlja ima stopu hospitalizacije kakva je zadnji puta bila u svibnju, što znači da je u bolnicama više od 2000 pacijenata, među kojima više od 25 posto na intenzivnom liječenju.
 

22. lipanj 2024 04:26