StoryEditorOCM
ForumŠLAG NA KRAJU SEZONE

Poziv na revoluciju s barske stolice: Bare i Majke rasturili u Hali Šibenik, pogledajte kako je bilo na koncertu

Piše Toni Veljača
19. rujna 2021. - 12:55

Goran Bare i Majke svojim nastupom u Hali Šibenik u sklopu projekta Regius mini break #2 zaključili su koncertnu ljetnu sezonu u Šibeniku. Podsjetimo, Regius se ovo ljeto trebao održati na Martinskoj, ali zbog epidemioloških razloga to nije bilo izvedivo, ipak festival se uspio održati na životu, na radost svih Šibenčana.

Tko god je bio na Barinom koncertu zna da to nije samo i isključivo glazbeno iskustvo, Bare na scenu donosi mnogo više, a toga “više” nije nedostajalo i na sinoćnjem nastupu, politički govori i pozivi na revoluciju postali su ustaljen dio Barinih nastupa kao i barska stolica na kojoj je prosjedio većinu koncerta.

Osim popratnog repertoara Bare na scenu u glazbenom smislu nedvojbeno donosi mnogo, iskrena emocija i ogromna količina energije osjetila se samim ulaskom na pozornicu, odjednom je Hala postala mala a njegova veličina kao glazbenika jasna i vidljiva.

image
Bare Šibenik
Toni Veljača

Nakon petominutnog negodovanja na rad tonca, Bare je šibenski nastup otvorio s pjesmama “Ljubav krvari”, “Fantastična vatra” i “Grešnik”. Bluzerskom “Ništa lažno” za koju je rekao da je više sevdalinka nego blues zagrijao je publiku koja je glasno reagirala na svaki njegov pokret.

Dotad već potpuno opušten ali i na momente nerazgovijetan, Bare je vladao pozornicom a sitnim upadicama između pjesama dodatno zabavljao publiku.

Uslijedile su “Mršavi pas” i “Skarabej go-go” koji su bili tek uvod u ono što slijedi, Bare je to opisao u jednoj riječi – dernek.

- Da nema vas, ne bi bilo ni mene, rekao je Bare i izveo “Vrijeme da se krene” i country verziju “Put ka sreći” čiji je završetak ipak bio u originalu.

Mogla je publika Bari puno toga zamjeriti, na momente je nerazgovijetan, bez ritma, sluha, ali nije, kako i bi, iskrenost, emociju i pravi rock rijetki danas mogu još uvijek prenijeti publici, Bare je jedan od njih.

U završnom dijelu koncerta Bare je izveo svoje najveće hitove, “Vrijeme je da se krene”, “Teške boje” za koju je rekao da nije pjesma o bogu, nego o imaginaciji boga i “Mene ne zanima”.

Nakon “Ja sam budućnost” i “A ti još plačeš” požalio se na svoje godine te se krenuo pojedinačno zahvaljivati publici na dolasku.

- To bi bilo sve za večeras, ipak sam je deda od skoro šezdeset godina, rekao je Bare dižući se s barskog stolca.

Publika ga naravno nije mogla tek tako pustiti, zahtijevala je bis i dobila “Rođen za suze” i “Budi ponosan”.

Bare se oprostio od publike, naklonio i s cigaretom u ruci odšetao iza pozornice, čiji su se zastori kao i koncertna sezona u Šibeniku priveli kraju.

image
Bare Šibenik
Toni Veljača
19. travanj 2024 02:34